Stoffen voor jassen

Welk materiaal voor een jas werkt het beste? Bovenkleding wordt meestal veel langer dan één seizoen gedragen. Daarom is het de moeite waard om in te zetten op tijdloos design en hoogwaardige stoffen die tijdens het gebruik niet verslechteren. Allereerst moeten ze bestand zijn tegen vocht, comfortabel en warm zijn. Onvervangbaar in de herfst en winter zijn onder andere wol, kasjmier en alpaca. Natuurlijk, bestand tegen beschadiging en bovenal zien ze er uiterst stijlvol uit. Bekijk welke andere jasstoffen in online winkels de moeite waard zijn om te kiezen.

Welke stof voor een jas moet ik kiezen?

Jasenstoffen zijn verkrijgbaar in een zeer breed scala aan verschillende varianten. Als u van plan bent bovenkleding te naaien, kunt u voornamelijk kiezen uit klassieke materialen, d.w.z.:

  • vacht wol,
  • kasjmier
  • alpaca
  • bouclé wol,
  • kostuum wol.

Het is de moeite waard om jasstoffen te kiezen, afhankelijk van hoe warm het kledingstuk moet zijn. Kostuumwol is bijvoorbeeld iets dunner dan kasjmier, dus het zal vrij goed werken in de overgangsperiode.

Hoe is de stof voor een jas het meest veelzijdig? Het is absoluut jaswol, die, zoals de naam al doet vermoeden, is ontworpen voor het naaien van dit soort kleding. Het kan worden gebruikt om jassen van elke snit te maken - klassiek, chique en casual. Het is ook geweldig voor het naaien van jassen voor dames en heren en voor de allerkleinsten. Bij het plannen van kinderhoezen is het echter goed om op te letten of de wol niet bijt.

Jas – welk materiaal naast traditionele schapenwol?

Een bewezen keuze als het gaat om jasstoffen is ook alpaca. Materialen die de wol van dit dier bevatten, hebben uitstekende luchtdoorlatende en isolerende eigenschappen, hebben langere polen en zijn zeer zacht. Ze zijn perfect voor het naaien van een jas, jas of vest.

Een langpolige alpaca in een mooie karamelkleur is een tijdloze keuze voor winterse dagen. Aan de andere kant is laagpolige jasstof een materiaal dat perfect is voor bovenkleding. Het is dunner, maar houdt je nog steeds warm.

Een ander voorstel is kasjmier, een uiterst elegante wol die wordt verkregen van Kasjmirse geiten die in de Himalaya leven. Het is extreem licht en aangenaam om aan te raken, maar ook erg warm – tot acht keer warmer dan schapenwol!

Het is de moeite waard om aandacht te besteden aan stoffen geweven van kasjmier met een kleine bijmenging van polyamide. Ze hebben een karakteristieke glans, zijn zeer delicaat, zacht en comfortabel.

Aan de andere kant is de Italiaanse, dubbellaagse stof geweven van kasjmier met toevoeging van natuurlijke wol ideaal voor het naaien van bovenkleding. Het verwarmt en laat tegelijkertijd de huid ademen. Kasjmier zorgt ervoor dat het nog betere isolerende eigenschappen heeft.

Jasstoffen – hoe verzorg je ze?

Houd er rekening mee dat wollen jassen niet geschikt zijn om zelf te wassen - noch handmatig, noch automatisch. Ze moeten naar een stomerij worden gebracht, waar ze professioneel worden schoongemaakt. Dit geldt echter niet alleen voor kasjmier of alpaca. Als je een jas of jas hebt die is gemaakt van synthetische materialen, bijvoorbeeld ecofur, is het ook niet de moeite waard om het risico te lopen deze thuis te wassen.

De beste oplossing is om de dekking toe te vertrouwen aan professionals. Gelukkig hoef je het niet al te vaak te doen. Het is voldoende om de stof van de jas één keer per seizoen te laten reinigen, of vaker als er bijvoorbeeld vlekken op de jas komen.

Wollen kleding moet hangend worden bewaard, zodat ze hun vorm niet verliezen en geen lelijke vouwen veroorzaken. Je moet ze ook beschermen tegen motten, d.w.z. insecten die zich voeden met wol. Hun interferentie kan gaten veroorzaken die moeilijk te maskeren zijn.

Door een paar eenvoudige regels te volgen, kun je jarenlang genieten van een jas of jas gemaakt van materialen van goede kwaliteit. Het is zeker de moeite waard om te investeren in hoogwaardige jasstoffen.

Meer hier: https://izpol.pl/fabrics/nl/92-fabrics-for-p%C5%82aszcze-and-jackets

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...