Eigenschappen van jacquard

Hoe wordt jacquard gemaakt – een stof met unieke patronen?

Jacquardstof wordt gemaakt op weefgetouwen die zijn uitgerust met het jacquardmechanisme. Deze machine is een landengte die is ontworpen voor het weven van veelkleurige en gedessineerde stoffen, waarmee u bijna elk patroon kunt verkrijgen.

Interessant is dat het motief niet alleen wordt gemaakt door het te onderscheiden met een andere kleur. Monochrome jacquard kan ook op weefgetouwen worden geweven, waarbij het patroon het resultaat is van een andere opstelling van inslag- of kettingdraden. Hierdoor is het licht hol of bol en reflecteert het licht iets anders, waardoor de indruk ontstaat van een andere kleur. De patronen kunnen ook worden gekleurd, wat op twee manieren wordt bereikt: door verschillende kleuren inslagdraden of schering te gebruiken. Zo ontstaan multi-threaded of multi-warp jacquards.

De gebruikte weeftechnieken en verschillende weefsels zoals linnen, keperstof of satijn maken jacquardstoffen uiterst rijk aan uitgebreide decoraties. Al in het stadium van creatie wordt het patroon een integraal onderdeel van het materiaal, waardoor er zekerheid is dat de decoratie niet zal slijten, krassen of uitrekken.

Wat kan er van jacquard worden genaaid?

Jacquard – een stof met een massieve en zware structuur – roept veel controverse op. Je moet er echter zeker niet bang voor zijn. Het is een materiaal als elk ander en in veel toepassingen heeft het zeker de overhand op klassiek geweven edele zijde, natuurlijk linnen of katoen. Jacquardstoffen zijn zeker minder elastisch dan jacquard gebreide stoffen, maar ze hebben een aantal toepassingen gevonden in de mode. Ze worden gekenmerkt door een dik weefsel van draden, bestand tegen veranderende temperaturen.

Jacquard is een uiterst duurzame en effectieve stof - allemaal dankzij het rijke ontwerp. Het is geen materiaal dat speciale zorg vereist en niet kreukt. Jacquardstof is perfect als materiaal voor outfits voor speciale gelegenheden. Door zijn structuur ziet het er zeer nobel uit. Bovendien is het verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen. U vindt m.in:

  • jacquard met patronen, bijv. met bloemen,
  • glitter jacquard,
  • zijden jacquard,
  • Katoenen jacquard.

Zo kunt u gemakkelijk het materiaal voor uw naaiproject kiezen. Jacquard is geweldig voor jurken, jassen, jassen of kostuums. Elke outfit die ervan wordt genaaid, zal zeer elegant en uniek zijn. Afhankelijk van het type stof dat je kiest, werkt het goed als avondkleding, maar ook als dagelijks gebruik. Als u het moeilijk vindt om te beslissen welke jacquard uit onze winkel het beste bij uw project past, kunt u een gratis staal van de stof bestellen op het opgegeven adres. Dan leer je de werkelijke kleur en structuur kennen en neem je de juiste beslissing.

Jacquardmateriaal onvervangbaar in interieurdecoratie

Omdat jacquard het voordeel heeft van een zeer hoge mechanische sterkte, is de stof perfect voor interieurontwerp. Vroeger waren jacquardgordijnen of zware decoratieve tafelkleden standaard. Momenteel zijn ze vervangen door lichtblinden en jaloezieën, maar het jacquardmateriaal ziet er nog steeds geweldig uit als valletjes, gordijnen, bedovertrekken of lampenkappen in retrostijl. Het is ook een goed materiaal voor meubelstoffering, vooral eetkamerstoelen of lage krukken bij kaptafels voor dames.

Hoe zorg je voor jacquard?

Jacquard, evenals andere structurele stoffen, mogen niet nat worden gewassen. Outfits gemaakt van deze materialen moeten elke keer chemisch worden gereinigd. Ze worden standaard aan de linkerkant gestreken. Houd er echter rekening mee dat jacquardstoffen vaak gevoelig zijn voor temperatuur. In het geval van gemengde vezelweefsels moet de temperatuur worden gekozen op basis van de meest gevoelige vezel.

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...