Katoenen stoffen

Katoen is populair, praktisch en functioneel. Het heeft zijn populariteit vooral te danken aan de relatief lage prijs en eigenschappen die het nobel maken - zachtheid, aangenaam aanvoelen en dragen, elasticiteit en huidvriendelijkheid. Katoen is er in vele soorten en wordt gebruikt als stof voor verschillende soorten kleding.

Katoenen stof heeft meer voordelen dan nadelen

Katoen heeft weliswaar enige neiging om te kreuken (wat het compenseert met het gemak van wassen en strijken) en droogt vrij lang. Dit is echter waar de tekortkomingen eindigen, en in plaats daarvan zijn er voordelen - de informele term "katoen" betekent hygroscopische stoffen, bestand tegen uitrekken en hoge temperaturen. Katoenen stof is gevoelig voor verven, dus je kunt er unieke patronen op krijgen. Het is een materiaal dat veilig is voor de huid en niet-allergeen. Het werkt heel goed in kleding voor kinderen en mensen met allergieën.

Soorten katoenen stoffen

In onze groothandel kunt u alle katoenen stoffen bestellen – u kunt kiezen uit verschillende patronen, diktes en soorten stoffen. Deze laatste verschillen in hun eigenschappen, dus het is de moeite waard om vertrouwd te raken met de kenmerken van elk van hen.

Fluweel

Fluweel wordt niet voor niets geassocieerd met delicatesse, zachtheid en luchtigheid. De belangrijkste grondstof is katoen, waartussen kettingdraden en inslagdraden in de vorm van lussen worden toegevoegd. Meestal zijn katoenfluwelen stoffen eenkleurig, maar u kunt ook geverfd met patronen bestellen. In het verleden werd fluweel gebruikt om hoogwaardige, elegantere kleding te produceren. Bijvoorbeeld voor representatiedoeleinden. Tegenwoordig wordt fluweel vaak gebruikt in gordijnen, meubelstoffen of jurken en blouses.

Bekijk onze categorie: Fluweel en Velours

Satijn

Satijn is gemaakt van katoengaren en viscosevezels. Dankzij het eigen weefsel voelt het zacht en delicaat aan. Een zeer sierlijk materiaal voor patronen en is aan één kant geverfd. Het wordt meestal gebruikt voor de productie van ondergoed, T-shirts, jurken, maar ook voor meubelbekleding of decoratieve stoffen.

Gazon

Batist is ook verkrijgbaar in linnen en zijde, maar katoenen stof is de meest voorkomende. Het wordt gekenmerkt door een platbinding, het is licht en voelt zeer aangenaam aan. Een goede keuze voor zomerse dagen, maar ook als raamdecoratie in de vorm van batistgordijnen. Batist is ademend en laat de huid ademen. Deuken veroorzaakt door het wassen zijn vrij eenvoudig glad te strijken. Het wordt meestal gebruikt om ondergoed, blouses en jurken te naaien. In onze groothandel kunt u het in geborduurde, bedrukte en gekreukte vorm krijgen.

Bekijk onze categorie: Katoen & Batist

Denim

De meer populaire naam is denim, dat steevast wordt geassocieerd met modieuze broeken van hoge kwaliteit. Dit is ook het geval – denim wordt het vaakst gebruikt voor de productie van dit soort kleding, maar niet alleen. Denim omvat ook:

  • Jassen
  • Hemden
  • of zelfs rugzakken.

Het dankt zijn karakteristieke uiterlijk aan het weefsel van draden. Het keperweefsel van de schering en inslag zorgt voor een zeer duurzaam materiaal. De klassieke blauwe kleur komt van het gebruik van indigopigment, afgeleid van de indigokleurstof. Denim is er in verschillende diktes en er wordt vaak elastaan aan toegevoegd.

Bekijk onze categorie: Jeans & Corduroy

Satijn

Satijn wordt gemaakt met behulp van een satijnbinding. Net als hij is het aangenaam om aan te raken, zacht en duurzaam. Het absorbeert en geeft vocht af, en omdat het, zoals alle katoen, behoorlijk hygiënisch is, wordt het vaak gebruikt als materiaal voor beddengoed.

Bekijk onze categorie: Satijn

Popeline

Dit type katoenen stof onderscheidt zich door duurzaamheid en sterkte. Het onderscheidt zich door een linnen en dicht weefsel met dwarsstrepen. Interessant is dat hoe dichter het weefsel, hoe glanzender de stof eruitziet. Het is verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. Het wordt meestal gebruikt als materiaal voor jassen, jassen, rokken, overhemden, blouses en jurken.

Flanel

Het wordt geleverd als een stof van zijde en wol. Zeer populair, vooral vanwege de thermische isolatie-eigenschappen. Het is opgenomen in de groep stoffen met een vezellaag en als geborsteld velours. Dit komt omdat het wordt gevormd tijdens het krabben en knippen van de vacht. Zacht, aangenaam om aan te raken, verkrijgbaar in zowel één kleur als patroon. Het wordt meestal gebruikt als materiaal voor de productie van beddengoed, overhemden en pyjama's.

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...