Mooie "Chanel" stoffen en hun gebruik

Als je wat tijd op onze groothandelswebsite hebt doorgebracht, ben je vast Chanel-stoffen tegengekomen. Wat zijn ze? Waar komt zo'n naam die met luxe wordt geassocieerd vandaan? We besloten om de stoffen en materialen van Channel wat dichterbij te brengen.

Kortom: het is niets meer dan zachte tweed. Het dankt zijn naam aan de beroemde Franse modeontwerpster Coco Chanel. De belangrijkste periode van zijn activiteit was het midden van de twintigste eeuw, en Coco was vooral dol op wollen tweed. De getalenteerde ontwerpster stelde echter tweed voor in haar eigen unieke stijl. En het bleek een schot in de roos. Ze introduceerde een origineel en elegant patroon in het massabewustzijn. Chanel-stof, waarvan bijvoorbeeld jassen voor dames worden gemaakt, staat tegenwoordig bijna synoniem voor elegantie, smaak en hoge kwaliteit.

Hoe zijn Chanel-stoffen zo populair geworden?

Coco Chanel ontwierp al in het begin van de jaren 50 van de twintigste eeuw op basis van zachte tweed. Het oorspronkelijke ontwerp ging uit van een heel eenvoudig vest, met een halfronde halslijn en vier zakken in twee rijen. De zakken waren niet dichtgenaaid zodat ze comfortabel konden worden gebruikt. Blijkbaar heeft Coco Chanel besloten dat het lot van vrouwen al moeilijk genoeg is en dat het laatste wat ze van kleding mogen verwachten frustratie is.

Vrouwelijke en functionele kleding

Dit idee onthult ook de filosofie achter Coco's ontwerpen - kleding die door en door vrouwelijk, elegant en aantrekkelijk is, maar ze houden niet op met functioneel te zijn, zelfs niet voor een moment. Haar jasje was ook zo - aangevuld met versieringen, vaak in een contrasterende kleur, en versierd met een zijden voering. Al in die tijd had de Amerikaanse stijl een grote invloed op de mode. Deze vertegenwoordigde een iets andere mentaliteit van Amerikaanse vrouwen - minirokken waren populair, wat in die tijd in Europa als redelijk fatsoenlijk werd beschouwd.

Pionier Coco Chanel en haar "chanel" stof

Coco Chanel was ook kritisch over dit soort mode, maar ze begreep de behoefte aan eenvoudige en comfortabele kleding. Ze kwam met haar eigen idee: een jasje met zachte knielange rokken of broeken. De boxy snit moest de hele outfit comfortabel maken om te dragen, terwijl het elegant bleef. En dat was een doorbraak.

Coco Chanel was ook in een ander opzicht een pionier – tot dan toe was tweed het domein van mannenkleding. Deze moesten worden gekenmerkt door duurzaamheid, minimalisme en de eerder genoemde functionaliteit. De ontwerper, geïnspireerd door mannenmode, besloot de voordelen ervan over te brengen naar kleding voor vrouwen. We moeten niet vergeten dat de periode van Coco's activiteit samenviel met sociale veranderingen in westerse samenlevingen, die ook een enorme impact hadden op de mode.

En hoe kleedde de ontwerpster zich zelf in Chanel-stoffen ? Ze gaf de voorkeur aan een chaneljasje, verplicht met knielange kokerrokken.

Waar kan Chanel-materiaal voor worden gebruikt?

Chanel-stof combineert alle voordelen van wol en tweed en is verrijkt met een karakteristiek patroon. Het is een prachtig materiaal, ondubbelzinnig geassocieerd met elegantie. Daarnaast is het luchtig, veilig en aangenaam voor de huid en hypoallergeen. Over het algemeen wordt de chanel gebruikt als materiaal voor jassen en jassen. Dit betekent echter niet dat het alleen bij officiële gelegenheden kan worden gedragen. Als u op zoek bent naar ideeën voor het gebruik van Chanel-stoffen, zijn hier enkele van hen.

  • Een jas vergezeld van een wit overhemd en een spijkerbroek – gemaakt van een van onze geruite kostuumstoffen met zilverdraad. Een iets meer casual styling, maar daarom zeer veelzijdig – je kunt je zo kleden voor je werk, voor een wandeling of een uitstapje naar de bioscoop. Wanneer de jas wordt losgeknoopt, wordt het figuur optisch langer en slanker. Als je vrouwelijke troeven verder wilt benadrukken, kun je een decoratieve riem in de taille dragen.
  • Losse papieren zakbroek of sigarettenbroek – gemaakt van Chanel-kostuumstof in flessengroen. Deze Italiaanse chanel stof is geweven van natuurlijke wol en mohair, licht verrijkt met lurex draad. Je kunt zo'n broek combineren met een delicate trui of T-shirt.
  • Chanel kostuumstof met lurex draad is ook een goed stylingmateriaal voor kantoorwerk. Voeg een overhemd, een kokerrok en een zwart fluwelen lint toe dat onder de kraag is gebonden. Je ziet er elegant uit, op een ingetogen manier, maar tegelijkertijd met een vleugje extravagantie.
  • Het is ook vermeldenswaard de trend voor schooluniformen die weer in de gunst komt. Dit is de perfecte gelegenheid om een tweed mini te proberen in combinatie met een vest, overhemd of jasje.

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...