Lus gebreide stof

Gebreide stof met lus – wat is het en hoe wordt het gemaakt?

Waarschijnlijk vragen veel mensen zich af hoe lusgebreide stof wordt gemaakt. Het weefsel is niets meer dan de steken van één draad die met elkaar is verbonden, gerangschikt in rijen en kolommen. Op deze manier ontstaat een materiaal dat enerzijds glad en aangenaam is, en anderzijds afgewerkt met fijne lusjes. Vandaar de naam lus gebreide stof.

De gebreide stof is gemaakt van katoenen garens, daarom is het zo zacht en aangenaam om aan te raken. Het is niet ongebruikelijk dat lusgebreide stoffen worden verrijkt met elastaan of andere synthetische vezels, waardoor het flexibeler wordt, maar ook duurzamer, en dit zorgt op zijn beurt voor een betere duurzaamheid van de kleding zelf.

De lusgebreide stof is zeer ademend, waardoor het een uiterst veelzijdig materiaal is. Het is perfect voor zomerkleding, maar ook voor koudere dagen, omdat het het lichaam perfect verwarmt.

Toepassing van lus gebreide stof

Sweatshirtstof kan worden gebruikt om veel elementen van alledaagse kleding te maken. Het materiaal naait perfect en daarom is het ideaal voor mensen die hun avontuur beginnen met naaien.

Gebreide lussen, vooral die met elastaan, kunnen worden gebruikt om kleding voor thuis te naaien die niet alleen comfortabel, maar ook stijlvol is. Dit is vooral belangrijk nu, nu velen van ons het grootste deel van onze tijd thuis doorbrengen met werken op afstand en zich comfortabel willen voelen, maar bijvoorbeeld geen ongemakkelijke spijkerbroeken willen dragen.

Sweatshirt wordt natuurlijk ook gebruikt bij het maken van sportkleding. Het met elastaan verrijkte materiaal is veerkrachtig en duurzaam, wat op zijn beurt zorgt voor een betere duurzaamheid van kleding die intensief wordt gebruikt.

Gebreide stof met lus - het perfecte materiaal voor kinderkleding

Heel vaak wordt lusgebreide stof gebruikt om kleding voor kinderen te naaien. Het is zacht, flexibel en comfortabel, dus het beperkt de bewegingen van zelfs de meest actieve peuters niet. Het is ook uiterst huidvriendelijk, dus kleding die ervan is gemaakt, zal zeker gretig door kinderen worden gedragen. Het materiaal is verkrijgbaar in vele kleuren en patronen, waardoor je kleurrijke sets kunt maken, zowel voor het dagelijks leven als voor de kleuterschool.

Het is ook vermeldenswaard dat lusgebreide stof ook wordt gebruikt voor de productie van dekens, knuffels en matten en andere accessoires voor de allerkleinsten.

Gebreide lusstof – één materiaal en vele toepassingen

Loop gebreide stof is een materiaal dat zich onderscheidt door zijn uitstekende kwaliteit. Gemaakt van grondstoffen zoals katoen met een mengsel van elastaan, zal het goed werken met kleding zoals:

  • joggingbroek
  • Sweatshirts
  • Jurken
  • Rokken
  • Sportkleding
  • Pyjama
  • Hoeden en snoods
  • Babykleding

Dit materiaal naait perfect en is een goede keuze voor iedereen die net aan zijn avontuur met naaien begint.

Lusgebreide stof kan op elke manier worden verwerkt, dus er kunnen veel verschillende projecten van worden gemaakt. Een breed scala aan beschikbare kleuren en patronen, maar ook gewichten, stelt u in staat om lusgebreide stof te gebruiken om vrijwel elk kledingstuk te maken. Zowel effen versies als versies met veelkleurige patronen zijn erg populair bij onze klanten.

Er zijn veel kledingstukken gemaakt van gebreide lussenstof verkrijgbaar in winkels. Soms hebben we echter de indruk dat de meeste aangeboden modellen en stijlen hetzelfde zijn of erg op elkaar lijken. Dus we moedigen je aan om te proberen zelf iets te naaien. Hierdoor krijg je een uniek element in je garderobe.

Onze lusgebreide stof is een product van de hoogste kwaliteit. Het onderscheidt zich door een uitstekende duurzaamheid, waardoor de kleding niet alleen mooi maar ook duurzaam is.

Opmerkingen ()

Laden...