Hoe gesigneerde materialen worden gemaakt

Als je meer wilt weten over stoffen met handtekeningen, inclusief de methoden die worden gebruikt om ze te produceren, raden we je aan het volgende artikel te lezen.

Signature stoffen - wat zijn hun kenmerken?

Gesigneerde stoffen zijn stoffen die zijn versierd door middel van bedrukking. Deze techniek produceert een uniforme, gladde stof in verschillende kleuren. Veel verschillende soorten stof kunnen op deze manier worden gemaakt, zoals jersey, keperbinding, zijde, viscose of katoen. Zowel matte als glanzende stoffen, zoals satijn, worden op deze manier versierd.

Het is vermeldenswaard dat nog niet zo lang geleden de term "signatuurstof" vooral verwees naar stoffen versierd met de ontwerpen van beroemde fabrikanten, ontwerpers of modehuizen. De meest voorkomende motieven zijn dieren-, bloemen-, planten-, juwelen-, nautische en geometrische ontwerpen. Daarom worden populaire patronen heel vaak geassocieerd met klassiekers, glitter, glamour en een tijdloze stijl die verwijst naar de meest herkenbare kledingcollecties.

Bij onze groothandel bieden we een breed assortiment signature stoffen. Ze zijn perfect voor het naaien van elegante blouses en rokken, maar ook voor lingerie en jurken. Je vindt bij ons onder andere katoen bedrukt met patronen die kenmerkend zijn voor bekende modemerken, evenals vele andere stoffen. Bekijk!

Hoe wordt een signatuurstof gemaakt?

Gesigneerde stoffen zijn de perfecte optie voor wie wil verrassen met een originele stijl. Hoe wordt dit effect bereikt? Signature stoffen worden gemaakt met behulp van bedrukking. Printen geeft fabrikanten de mogelijkheid om het patroon zelf te ontwerpen. Een bepaald ontwerp kan op verschillende manieren op de stof worden aangebracht, van minder ingewikkeld tot extreem hightech. In de tabel hieronder lichten we twee van de populairste uit.

Inkjet

Digitaal afdrukken

Dit proces maakt gebruik van pigment- of solventinkt. Solventinkt is een vloeistof die homogeen is met pigmenten en zeer hoge resoluties in afdrukken mogelijk maakt. Helaas is solventinkt door zijn lage duurzaamheid gevoelig voor vervagen, mechanische schade en vochtabsorptie. Pigmentinkt bevat pigmenten, die beter bestand zijn tegen externe factoren. Soms is het echter zo dat door de grote druppelgrootte deze inkt het mengen van de pigmenten bemoeilijkt en de resolutie van de afdruk beperkt.

Digitaal afdrukken creëert het beeld op het drukwerk rechtstreeks vanuit de gegevens die door de computer worden doorgegeven, zonder tussenliggende media of drukvormen. Hierdoor optimaliseert digitaal printen de printkosten en zorgt het voor korte voorbereidings- en doorlooptijden, waardoor het ideaal is voor het printen van kleine volumes. Digitaal afdrukken maakt het mogelijk om grafische en tekstelementen aan te passen voor elke afzonderlijke afdruk, waardoor je een grote vrijheid hebt om je drukwerk te personaliseren.

Er zijn verschillende methoden om digitaal te printen:

- reactief afdrukken

- zuur afdrukken

- sublimatiedruk

- pigmentprinten.

bron: www.jkbprint.pl

Welke stoffen zijn geschikt voor signatuurmaterialen?

In principe is vrijwel elke stof geschikt om te bedrukken. Door de juiste stof en de juiste printtechniek te kiezen, kun je een unieke stof maken, versierd met een signatuurprint. Hoe ziet dit er in de praktijk uit?

De keuze van het juiste materiaal hangt af van de gekozen techniek, en andersom - de keuze van de techniek hangt af van het materiaal waarop je wilt printen. Het is veel gemakkelijker om stoffen van natuurlijke vezels zoals katoen, viscose, zijde of wol te verven. Voor bedrukken gelden dergelijke beperkingen niet. Prachtig signatuurstof kan zowel een synthetische stof als een stof van natuurlijke oorsprong zijn.

De belangrijkste voorwaarde voor het maken van signatuurstoffen is echter de structuur van de stof in kwestie. De belangrijkste voorwaarde voor de stof in kwestie is een regelmatig en glad oppervlak. Deze techniek is niet bedoeld voor het versieren van stoffen met textuur. In het geval van ruwe structuren kan het uiteindelijke effect dat wordt verkregen moeilijk te voorspellen zijn. Dit betekent echter niet dat soortgelijke oplossingen helemaal achterwege worden gelaten! Veel modeontwerpers experimenteren graag met eigen signaturen van stoffen en bereiken zo verbluffende effecten.

Opmerkingen ()

Laden...