Verschil tussen stof en gebreid

Ben je nog steeds in de war door deze twee namen? Stoffen worden onderverdeeld in stoffen en gebreide stoffen. Dit zijn de basis en verreweg de meest gebruikte materiaalsoorten. Waarom is het zo belangrijk om ze te onderscheiden? Kennis van wat een stof is en wat gebreid is en welke soorten stof er zijn, is vooral handig als je een keuze moet maken - gebreid of stof, welke moet je kiezen voor het naaien van kleding?

De stof is geweven, de gebreide stof is gebreid 

Om stof en gebreide stof te maken, hebben we dezelfde soorten vezels, garens of draden nodig. Het verschil is echter dat ze op een heel andere manier zijn gebouwd. 

De stoffen worden geweven op weefgetouwen en zijn gemaakt van twee systemen van draden - schering en inslag. Eerst worden de kettingdraden op het weefgetouw uitgerekt en stevig vastgedraaid, en vervolgens wordt de inslagdraad ertussen verweven. In elk van hen zijn de draden op een andere manier gevlochten, waardoor de stoffen meestal vrij stijf en niet erg rekbaar zijn, maar vooral stabiel, waardoor het voor ons gemakkelijker wordt om dergelijk materiaal te knippen en te verwerken. 

Gebreide stoffen worden gemaakt op breimachines, ze kunnen ook gehaakt worden. Het wordt gevormd uit een of meer draden, die rijen of kolommen vormen, en deze worden gecombineerd tot steken. Dit betekent dat rijen steken horizontaal worden gevormd, terwijl kolommen verticaal worden gevormd. Gebreide stoffen zijn meestal zacht en elastisch. Elasticiteit betekent dat gebreide kledingpatronen meestal heel eenvoudig zijn, omdat er geen figuurnaden voor nodig zijn.

Soorten gebreide stoffen

Nu u weet wat dit materiaal precies is en hoe het wordt verkregen over gebreide kleding, is het goed om de soorten te kennen voordat u besluit te profiteren van het aanbod van een breigoedwinkel. De basisindeling van gebreide stoffen stelt ons in staat om onderscheid te maken tussen inslag- en kolomgebreide stoffen. Zoals je kunt raden, zijn hun namen te danken aan het type weefsel dat is aangenomen. Dit is echter niet het einde, want aan elk weefsel kan eenvoudig een specifiek type gebreide stof worden toegewezen. In termen van gebreide stof, die zich onderscheidt door het inslagweefsel, kan het volgende worden opgemerkt:

trui gebreide stof,
Jersey
Geribbelde gebreide stof.

Onder de kolom gebreide stoffen onderscheiden we echter:

turnpakje,
tule.

Wat is er gemaakt van gebreide kleding? Het is dit soort materiaal waar truien, T-shirts, hoeden en ondergoed van gemaakt zijn. Het is dus veilig om te zeggen dat gebreide kleding gebruikelijk is in het dagelijks gebruik en in elke kledingkast kunnen we kleding vinden die ervan is gemaakt.

Hoe breigoed naaien?

Als je kleding van dit materiaal wilt naaien, is het goed om te weten hoe je het moet naaien, naast wat gebreide stof is. Het naaien van gebreide kleding vereist, net als elk ander, het gebruik van de juiste naald. Zonder de juiste selectie kan de machine de steek lekken en de delicate vezels beschadigen. Dus welke gebreide naald is het beste? Welk type naald je moet kiezen, hangt af van het specifieke materiaal. Naalden met een afgeronde punt werken echter zeker het beste voor het naaien van gebreide kleding. Houd er rekening mee dat gebreide stof in vergelijking met stof een moeilijk materiaal is, dus het is het beste om naalden van verschillende diktes in uw set te hebben - zodat u ze gemakkelijk kunt aanpassen aan het type steek. Aan de andere kant, bij het afwerken van gebreide kleding, komen dubbele naalden goed van pas. 

Wanneer u dit materiaal probeert te naaien, moet u er ook rekening mee houden dat gebreide stof een elastisch materiaal is dat tijdens het naaien te veel kan uitrekken. Om dit te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de machine een naaivoetdrukinstelling heeft of de stof vastzetten voordat u gaat naaien. Voor dit doel is het het beste om perkamentpapier of fleece te gebruiken.

Het laatste element dat goed is om te onthouden voordat u gebreide kleding naait, is het kiezen van de juiste steek. Hoe gebreide stof moet worden genaaid, hangt af van het feit of er een naad, een ingenaaide elastische band of misschien een ingenaaide rand wordt gemaakt. Het is goed om vertrouwd te raken met elk van de mogelijke weefsels.

Gebruiken

Als je je afvraagt wat nog meer het verschil is tussen stof en gebreide kleding. Het antwoord is vrij eenvoudig. Ze verschillen ook in hun gebruik. Stoffen worden meestal gebruikt om kleding, ondergoed, kostuums en beddengoed te maken. Gebreide stof wordt gebruikt om truien, panty's en winteraccessoires te maken.

Onze winkel biedt zowel geweven als gebreide stoffen aan. Het fundamentele verschil tussen stof en gebreide stof is, zoals we al zeiden, de manier waarop ze worden gemaakt, maar ook de grondstoffen die ervoor worden gebruikt. Als je gebreide stof met stof vergelijkt, kun je zien dat ze anders aanvoelen. Gebreide stof is beslist elastischer, wat het naaien van stof, en in het bijzonder het naaien van een rits, veel gemakkelijker maakt. Vanwege de verschillende eigenschappen van elk van deze materialen, kan kleding gemaakt van gebreide stof worden geclassificeerd als kleding die elke dag wordt gebruikt, en kleding gemaakt van stof is meestal eleganter.

Als je weet wat gebreide stof is en de verschillen kent tussen gebreide stof en de stof, zul je het soort materiaal niet altijd zelf herkennen. Het is het beste om professioneel advies in te winnen voordat u het koopt. Wij zijn er zeker van dat onze groothandel in materialen aan uw verwachtingen zal voldoen.

Opmerkingen ()

Laden...