Kant

Kantcreaties werken geweldig in veel situaties. Delicate, opengewerkte afwerkingen zijn aan de ene kant ongelooflijk vrouwelijk en sensueel, en aan de andere kant kunnen ze uiterst elegant zijn. Het een sluit het ander natuurlijk niet uit. Kant is een textielmateriaal met een tijdloze vorm en een hoge artistieke waarde. Ze zijn meestal gemaakt van linnen, katoenen of polyester draden.

Kant is niets meer dan een textielproduct gemaakt van vlechtwerk in de vorm van draad. Zo'n gaas bestaat meestal uit katoen, linnen of polyester. Elastisch kant is een materiaal per meter, perfect voor lichte, sensuele jurken en trouwjurken. Onze groothandel biedt zorgvuldig afgewerkte, delicate, opengewerkte patronen die goed werken in avondoutfits en als decoratief element, ook op kussenslopen. 

Kantstof wordt gekenmerkt door elegantie en vrouwelijke charme en wordt daarom met succes gebruikt in damesondergoed. Zijdesatijn of natuurlijke zijde als voering past perfect bij een kanten outfit. Wij bieden een ruime keuze aan kantstoffen per meter – ook geborduurd met pailletten of met een glanzend effect in een glamourstijl. 

Kant – welk materiaal is het? 

Kanten stoffen voor jurken, die tegenwoordig met grote nauwgezetheid worden gezocht, worden al eeuwenlang beschouwd als een symbool van luxe - zozeer zelfs dat er een ongeschreven regel was volgens welke hoe meer kant iemand had, hoe hoger hun sociale status. Tegelijkertijd werden kantstoffen jarenlang behandeld als een manier om de tafel te dekken en als een materiaal voor ouderen. Moderne mode is echter begripvol, open en vooral flexibel – modern kant is ook perfect voor casual outfits. Ze zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en passen goed en zorgen voor dagelijks draagcomfort. Bovendien zorgen goed geselecteerde accessoires ervoor dat de kantstof een ander karakter krijgt. Hierdoor kun je spelen met outfits – van romantische boho tot rocklooks. 

Hoe zorg je voor kanten kleding? 

Kant voor een jurk is een uiterst visueel sierlijk materiaal, maar het veroorzaakt voor veel mensen onderhoudsproblemen – hoe zorg je voor kleding van kant zodat ze niet beschadigd raken na de eerste wasbeurt? Als dit in de winkel gekochte artikelen zijn, houd u dan aan de aanbevelingen van de fabrikant. In de meeste gevallen zou de informatie op het etiket voldoende moeten zijn om de jurk of blouse goed schoon te maken. Standaard wordt aanbevolen om kanten stoffen met de hand te wassen met milde wasmiddelen en ze vervolgens plat te drogen of aan een hanger te hangen (controleer van tevoren of er uitstekende elementen zijn die de jurk kunnen beschadigen). Als u daarentegen besluit het in de wasmachine te wassen, maakt u alle haken vast en plaatst u de kantstof in een katoenen zak.  

Er is ook de kwestie van strijken - hoewel kanten stoffen voor jurken niet kreuken, bewaren de meesten van ons kleding op zo'n manier dat het moeilijk is om kreukels te vermijden (bijvoorbeeld in een la). We raden strijken ten zeerste af, omdat kant te delicaat is, maar een goede oplossing is een kledingstomer die het materiaal gladstrijkt.

Kant in het lente-zomerseizoen 2021

Kant is een van de meest verfijnde motieven die zowel als detail als als totaallook in de styling kunnen worden gebruikt. We kunnen kant kiezen voor elke gelegenheid. Voor een avondje uit, elke dag of naar het werk.

Boho jurk

In deze buitengewone tijd won handwerken aan populariteit en het internet was rijk aan prachtige, met de hand gebreide kleding en accessoires in de boho-stijl. Een dergelijke styling zal fans van deze stijl zeker aanspreken. Kostuums of jurken in felle kleuren met kanten inzetstukken zijn een geweldig idee voor een vakantielook. Bevestig er een krans aan en voila! 

Lingerie jurk

Lingeriejurken zijn de laatste jaren een absolute hit. Zet in op kleur! Zo'n kanten jurk in intense kleuren ziet er goddelijk uit!

Blouse met bandjes

Zo'n T-shirt is in elke garderobe te vinden! Hun kanten versie is echt een geweldig idee voor een festivalstyling. Zo'n blouse kan worden gedragen met een spijkerbroek. En daar heb je het, de intrigerende look voor de lente is klaar!

Bruiloft

Ben je een bruiloft aan het plannen? Kant is altijd een goed idee, zowel qua afwerking als het geheel. In onze groothandel hebben we een ruime keuze aan bruiloftskant en kantapplicaties. Bekijk het zelf!

Opmerkingen ()

Laden...