Over vrouwen, met vrouwen. Fotosessie met Oliwia Król

Wat doen we in onze vrije tijd? Wij ondersteunen jonge en getalenteerde mensen! Op 25 februari kreeg het vrouwelijke deel van ons team de kans om samen te werken met de Poznań-kunstenaar Oliwa Król. Een sessie van een paar uur in een groep uiterst inspirerende jonge vrouwen is altijd goed bestede tijd. 

Het project ging in première op Vrouwendag. Oliwia organiseerde de fotosessie omdat ze de kracht, onafhankelijkheid en strijdlust van Poznań-vrouwen wilde benadrukken, die hun delicate en gevoelige aard helemaal niet erg vinden. Zo ontstond in een prachtig, idyllisch decor een project dat de moeite waard is om hardop over te praten.

We stelden de kunstenaar een paar vragen: 

Zit je al lang in je hoofd van zo'n fotosessie? 

Het vrouwenproject was heel spontaan - ik kwam letterlijk een week voor de geplande sessie met dit idee en ik had niet verwacht dat zoveel geweldige vrouwen bereid zouden zijn om eraan deel te nemen! Hoewel, om eerlijk te zijn, ik altijd verschillende projecten in mijn hoofd had en ik ze nooit kon uitvoeren, omdat er altijd iets belangrijkers was, maar uiteindelijk is het me gelukt en ben ik er ongelooflijk blij mee!!

Welke boodschap wilde je overbrengen in het project?

Het belangrijkste doel van het project was om reflectie aan te moedigen en de samenleving bewust te maken van hoe belangrijk en van onschatbare waarde wederzijdse steun is in de huidige situatie van vrouwen in Polen en in andere delen van de wereld. Daarnaast wilde ik benadrukken dat we trots moeten zijn op onze vrouwelijkheid, seksualiteit en dat we elkaar respecteren en innerlijke kracht uitwisselen. Daarnaast wilde ik een bepaald stereotype ontkrachten en laten zien dat onze delicatesse en kracht hand in hand gaan! 

Wat was het belangrijkste doel? (project)

Naast het feit dat we veel verschillen hebben, hebben we ook veel gemeen. Als vrouwen moeten we bij elkaar blijven en achter elkaar staan. 

Hoe is het je gelukt om zo'n aantal meisjes te organiseren? (en hoe werkten jullie samen)
In eerste instantie stelde ik voor om deel te nemen aan de sessie aan een vrij kleine en hechte groep vrouwen, maar toen dacht ik bij mezelf: waarom zou ik niet iemand anders uitnodigen? Toen stelde ik voor dat ze ook hun zussen, vrienden of kennissen zouden vragen naar hun bereidheid om deel te nemen aan de sessie en zo verzamelden zich ongeveer 20 mensen! De samenwerking was geweldig. We zaten de hele dag in het veld, praatten, luisterden naar muziek en hadden plezier! Het was belangrijk voor mij om ook naar hun suggesties en ideeën voor foto's te luisteren, want het was ons gezamenlijke project! Ik hoop dat ik de originaliteit en schoonheid van de deelnemers heb kunnen laten zien, zowel extern als intern.

Heb jij een favoriete foto van deze fotoshoot?

Om eerlijk te zijn heb ik niet één favoriete foto, maar ik kan eerlijk zeggen dat dit een van mijn favoriete sessies is die ik ooit heb mogen doen.

Hoe zou je de sessies samenvatten?

Een perfecte samenvatting van de sessie: Blijf sterk, wees moedig, wees tolerant, wees vol liefde, wees jezelf en reik naar de sterren.

We hebben het team voorzien van tule. De modellen zijn gewikkeld in een delicate stof die hun sensualiteit en vrouwelijkheid benadrukt.

U kunt de hele sessie hier bekijken: https://www.facebook.com/oliwia.krol.10/posts/3575192382607913

Heb je materialen nodig voor een fotosessie? Wij helpen u graag verder! Schrijf ons op wspolpraca@izpol.pl

Opmerkingen ()

Laden...