Beginnershandleiding - alles wat u moet weten over de materialen?

Verschillen tussen stof en gebreide stof

Het textiel dat door onze stoffengroothandel wordt aangeboden, is over het algemeen onderverdeeld in twee groepen: geweven en gebreide stoffen. Ze verschillen in hun eigenschappen, die voortvloeien uit de productiemethode. Hierdoor hebben gebreide stoffen meestal een lossere structuur, zijn ze zachter en zeer elastisch. Stoffen daarentegen zijn gemakkelijker te knippen en te naaien, en kleding die ervan is gemaakt, vervormt zelden.

Convolutie

Beide groepen textiel zijn verkrijgbaar in vele varianten en zijn verdeeld op basis van het weefsel. Dubbelzijdig geweven stoffen:

  • Platbinding - het is extreem duurzaam. Het wordt gebruikt voor beddengoed, tafelkleed, kleding en decoratieve stoffen,
  • Panamaweefsel - wordt voornamelijk gebruikt voor de productie van sportsweatshirts, pakken en overhemden,
  • Dubbelzijdig keperweefsel – het wordt gebruikt voor meubelstoffen, kleding en bovenkleding. Materialen van dit type onderscheiden zich door een lagere zichtbaarheid van vlekken,
  • Grosgrain weave – wordt gebruikt voor de productie van materialen voor bovenkleding, decoratieve en meubelstoffen, maar ook jurken.

Eenzijdige weefsels zijn onder meer:

  • eenzijdig keperweefsel - het wordt gebruikt voor het naaien van werkkleding, bovenkleding of broeken,
  • Satijnweefsel – gebruikt voor de productie van materialen voor elegante kleding, zoals avondjurken, rokken, overhemden en blouses, duur beddengoed, ondergoed of nachthemden.

Gebreide stoffen kunnen op verschillende manieren met elkaar worden verweven, waardoor ze verschillen in uiterlijk en eigenschappen.

Compositie

Ook de producten die onze groothandel in naaimaterialen aanbiedt, zijn gemaakt van verschillende basisgrondstoffen. De vezels waaruit materialen zijn gemaakt, zijn onderverdeeld in:

  • natuurlijk – de overgrote meerderheid is afkomstig van dieren (alle soorten wol en zijde) of planten (katoen, linnen),
  • synthetisch – chemisch geproduceerde vezels (polyester, polyamide, elastaan),
  • kunstmatig – gemaakt van cellulose (viscose). Dit materiaal hoeft niet te worden gevreesd, omdat het buitengewone eigenschappen heeft ondanks het feit dat het kunstmatig wordt geproduceerd. Meer over viscose vind je hier.

Welke materialen moeten worden gebruikt om afzonderlijke kledingstukken te naaien?

T-shirts – ze moeten comfortabel en luchtig zijn. Gebreide kleding van katoen, viscose of lussen is het beste voor het naaien van basic T-shirts. Als je iets eleganters wilt naaien, kun je dezelfde stoffen gebruiken als voor overhemden.

Overhemden – meestal klassieke, herenoverhemden zijn genaaid van katoen, maar je hoeft jezelf niet te beperken. Om een overhemd te naaien, kunt u zijde, viscose, katoen, linnen of een mengsel van deze stoffen gebruiken. Hier hangt het allemaal af van de snit die je kiest of het effect dat je wilt bereiken. Zijde of viscose zijn geweldig voor het naaien van losse, vloeiende overhemden.

Rokken – in dit geval hangt het allemaal af van het effect dat je wilt bereiken. Stijve materialen zijn perfect voor wijd uitlopende rokken. Nauwsluitende modellen vereisen het gebruik van gebreide of geweven stof met een mengsel van elastaan. Als je iets lichts wilt, kies dan voor mousseline of zijde.

Jurken – de meest populaire stof voor zomerjurken is viscose, dat licht is, niet kreukt en ademt. Als je van luchtige, delicate jurken houdt, kies dan voor mousseline. Katoenen stoffen of linnen zijn vanwege hun eigenschappen ook geweldig voor vakantie-outfits. Voor het naaien van avondjurken is het de moeite waard om dunnere wol, taft of jacquard te kiezen. Voor sportmodellen is het gebruik van gebreide stoffen vereist.

Broeken – stoffen voor alledaagse broeken moeten elastaan bevatten, zodat ze de bewegingsvrijheid niet beperken. Denim zal het beste zijn. Als je een sportbroek wilt, kies dan voor katoen, synthetische vezelmengsels of lycra. In het geval van een klassieke joggingbroek, koop dan een sweatjack. Je kunt katoensatijn of zijde gebruiken om elegante broeken te naaien, en linnen stoffen zijn perfect voor zomerse outfits. Onthoud dat je je zelfs in een meer formele broek niet alleen hoeft te beperken tot effen stoffen. Structurele en gedessineerde stof zullen ook goed werken in deze rol. De Izpol groothandel biedt bijvoorbeeld jacquard aan met een bloemen- of geometrisch patroon.

Opmerkingen ()

Laden...