Soms is één accessoire voldoende om de look af te maken. Natuurlijk houden we van glimmende accessoires die onze look benadrukken, maar dit seizoen richten we ons op sjaals! Luchtige sjaals, sjaals, sjaals op het hoofd gebonden, om de pols gebonden en zelfs als T-shirt gedragen. Kleurrijk, vol patronen, ze zijn een onmisbaar accessoire deze zomer. Het belangrijkste bij het kiezen van een draagdoek is het soort stof waaruit deze is gemaakt. Het gaat ons vooral om de kwaliteit ervan. In deze situatie raden we zijden stoffen aan, die extreem duurzaam zijn. Daarnaast heeft zijde een geweldig effect op het haar! Als je de eigenschappen van zijde wilt weten, klik dan hier. 

Laat je fantasie de vrije loop

Een sjaal kan een alternatief zijn voor een ketting. Het past perfect bij casual outfits. Als je van elegantere oplossingen houdt, kun je zo'n sjaal losjes aan de halslijn aan de voorkant of aan de achterkant hangen. Het is de perfecte oplossing voor een avondjurk met een diepe halslijn op de rug. Een strik met patroon in de nek is perfect voor sterke outfits met een leren jack of jeans.

Grote maten sjaals zijn perfect als versiering op het hoofd, bijvoorbeeld als tulband. Op internet kunnen we veel inspiraties en instructievideo's vinden over hoe je zo'n sjaal kunt knopen om een boeiend effect te bereiken. Op de catwalks zagen we dit seizoen een geweldige terugkeer naar de jaren zestig. In die tijd heersten sjaals die zo waren vastgebonden dat ze het voorhoofd en de bovenkant van het hoofd bedekten. Ze werden ook vaak aan de achterkant vastgebonden, onder de haargrens.

Een modieus accessoire dit seizoen zijn sjaals die aan elkaar zijn gebonden met een paardenstaart of knot aan de achterkant van het hoofd. De sjaal kan losjes hangen of in een strik worden geknoopt.

Een draagdoek om je tas is een prachtige manier om je tas op te frissen. Dankzij zo'n eenvoudige procedure kan een handtas die misschien lange tijd ongebruikt heeft gelegen, een nieuw leven krijgen.

Dit seizoen vervangen sjaals ook T-shirts. Hoe? We binden ze op de buste. Zo'n variatie kan worden gedragen met jassen, leren jassen en zelfs in combinatie met een jas. Sjaals met patronen en jeans met hoge taille zijn een absolute hit.



Een alternatief voor iedereen

Het dragen van sjaals is de beste manier om je look op te frissen. Het is een geweldig accessoire voor iedereen, ongeacht de leeftijd. Naast zijde kunnen we ook stoffen gebruiken zoals velours en satijn. Een velours tulband op het hoofd, die doet denken aan die uit de jaren twintig, is een geweldig accessoire als je van vintage stijl houdt. Het zal zeker een vleugje extravagantie toevoegen aan je styling. Satijn is perfect voor dagelijks gebruik, maar ook voor een avondje uit. 

Doe het zelf!

Het is ook een goed idee om "gerecyclede" materialen te gebruiken. Dan kunnen we zelf een sjaal of elastiek maken van materialen die we al in huis hebben. Je kunt oude blouses, jurken of overhemden gebruiken die je niet meer draagt en in je kast rondslingeren. 

- Foto's - Pinterest

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...