Viscose en linnen - wat is dit materiaal?

Viscose – wat is deze vezel?

Viscose is gemaakt van kunstmatige vezels. De belangrijkste bouwsteen is cellulose. Modal (gewoon hout), bamboe, siblon (naaldhout) en tensel (ekvalipt) worden gebruikt als grondstoffen voor de productie van cellulose. Het wordt toegeschreven aan kunstmatige vezels die zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten. De productie ervan lijkt in het begin op de productie van papier. Onder invloed van vele technische processen krijgt dit materiaal zijn karakteristieke eigenschappen.

Is viscose een natuurlijk materiaal?

De vezels die bij de productie van stoffen worden gebruikt, zijn onderverdeeld in synthetisch, natuurlijk en kunstmatig. De eerste worden helemaal opnieuw gemaakt in een laboratorium en hebben geen tegenhanger in de natuur. De tweede zijn volledig plantaardige of dierlijke producten, zoals wol, linnen, katoen of zijde. Aan de andere kant omvat de groep kunstmatige vezels vezels die worden geproduceerd op basis van natuurlijke grondstoffen en hun trouwe tegenhangers zijn. Viscosevezel is toegewezen aan kunstmatige stoffen. Volgens de bovengenoemde afdeling is het noch een synthetisch, noch een natuurlijk materiaal. Het wordt kunstmatig geproduceerd uit natuurlijke grondstoffen.

De stof van 100% viscose is zacht en licht van gewicht. De eigenschappen kunnen lijken op katoen, omdat het zeer aangenaam aanvoelt. Het sluit mooi aan op het lichaam, het is licht vloeiend. Viscose kleding is ademend en vooral ademend.

Linnen – het perfecte geschenk van de natuur

Linnen is een natuurlijk materiaal dat volledig bestaat uit plantaardige vezels. Het is een grondstof die al eeuwenlang door mensen wordt gebruikt en het eerste gebruik van vlasvezels werd geregistreerd rond 7500 voor Christus. De eerste linnen stoffen werden geproduceerd in het oude Egypte rond de 27e-22e eeuw voor Christus. Ze werden geweven op verticale weefgetouwen en de linnen stof die in die tijd werd gemaakt, had verschillende gewichten en delicatessen. Het was ook zo, omdat het werd gebruikt om zowel prachtige gewaden van priesters als eenvoudige hemden voor de armen te naaien.

De voordelen van linnen worden al generaties lang gewaardeerd. Het materiaal is anti-allergisch, ademend, huidvriendelijk en moderne productiemethoden geven het zijdeachtige eigenschappen. De stof heeft een lange weg afgelegd van de tijd van ruwe boerenhemden tot exclusieve servetten en tafelkleden of elegante linnen kleding.

Linnen en viscose – kunstmatige of natuurlijke stof?

Door hun oorsprong kunnen kunstmatig geproduceerde vezels heel gemakkelijk worden gemengd met natuurlijke vezels. Zo is het materiaal ontstaan, dat een mengsel is van linnen en viscose. Viscose zelf is een kameleon onder de stoffen! Je kunt het zijdekenmerken geven zoals glans of wol, bijvoorbeeld luchtigheid. Wat zijn de functionele kenmerken van viscose? De stof is zeer ademend en huidvriendelijk. De structuur is echter vergelijkbaar met natuurlijke stoffen en verkrijgt de beste eigenschappen van natuurlijke vezels. Op deze manier zijn de eigenschappen van viscose zoals hygroscopiciteit, kleurverzadiging en duurzaamheid bijna natuurlijk.

Linnen met viscose voor de zomer

Viscose – een materiaal met uitzonderlijke gebruikswaarden – zorgt in combinatie met linnen voor een bijna perfecte mix. Het is universeel, omdat het kan worden gebruikt om kleding voor elke gelegenheid te naaien en om prachtige textieldecoraties te maken. Het biedt een hoog draagcomfort en wekt de indruk afwezig te zijn op het lichaam, zelfs op warme dagen. Dit komt door het ademend vermogen en een van de grootste voordelen.

Linnen geeft van nature een gevoel van koelte en is heel gemakkelijk te onderhouden. Door het viscosegehalte kreukt het materiaal minder sterk dan puur linnen stof. De kleding voelt prettig aan en zit heerlijk. Dankzij het feit dat het materiaal heerlijk licht en extreem duurzaam is.

Linnen met viscose elektriseert niet, veroorzaakt geen allergieën en irriteert de huid niet. Het is perfect voor zomerjurken, rokken, blouses, jassen, maar ook voor beddengoed, sierkussenslopen of spreien.

Opmerkingen ()

Laden...