Verbetert linnen ons humeur?

Linnen heeft vele toepassingen. De zaden staan bekend om hun gunstige effecten op de gezondheid van m.in. darmen en maag. Deze plant produceert ook vlasvezels, die worden gebruikt om kleding, beddengoed, tafelkleden, servetten en gordijnen te maken. Hoewel het wordt geassocieerd met de zomerperiode, werken linnenproducten het hele jaar door heel goed.

In onze groothandel bieden wij linnen per meter aan. Het is een materiaal dat de moeite waard is om in te investeren, zowel vanwege zijn eigenschappen als omdat het een bewezen gunstig effect heeft op de menselijke gezondheid.

Een materiaal dat al sinds mensenheugenis bij ons is: vlas

Linnen materialen werden al gemaakt voordat de eerste oude beschavingen werden gecreëerd. Het is bekend dat er in het oude Egypte mummies in werden gewikkeld. Op veel schilderijen uit die periode zien we afbeeldingen van vlas, wat goed illustreert hoe planten werden gekweekt en verwerkt. Tegenwoordig komt het van nature voor op veel plaatsen in de wereld - in bijna heel Europa, Azië en delen van Afrika.

Linnen – de eigenschappen komen voort uit de structuur

De impact die linnen op een persoon kan hebben, hangt af van de kwaliteit van de stof. De eigenschappen van het materiaal zijn te danken aan de structuur van de plant zelf. Deze plant is verdeeld in verschillende delen:

  • stengel – meestal rechtopstaand, zonder haren,
  • bladeren – ze zijn enkelvoudig, gedraaid of tegenoverstaand,
  • Bloemen – Hermafrodiet, bloeien meestal een dag en vallen er snel af. Ze ontwikkelen zich aan de bovenkant van vertakte scheuten. Er zijn 5 kelkbladen, meeldraden en bloembladen. De bloemen zijn meestal blauw, maar ook geel, rood, roze of wit,
  • fruit - ze komen in de vorm van capsules verdeeld in tien kamers met zaden. Deze zijn afgeplat, zwart of bruin. Wanneer ze in contact komen met water, scheiden ze slijm af, wat iedereen weet die lijnzaad gebruikt.

Vroeger werd linnen geassocieerd met arm, ruw en verkreukeld materiaal. Dat laatste is tot op zekere hoogte gebleven, maar het productieproces en de kennis van vlasvezels zijn sterk verbeterd.

Linnen is een materiaal met een breed scala aan toepassingen – linnen per meter

Linnen werkt goed in zomerkleding omdat het luchtig en hygroscopisch is. Het trekt geen bacteriën en schimmels aan, waardoor het veilig is voor de huid en veilig kan worden gedragen door mensen met een allergie. Een linnen doek beschermt bijvoorbeeld voedsel (zoals brood) goed tegen voortijdige schimmel. Het is dus de moeite waard om er een in de keuken of op een picknick te hebben.

Dit betekent dat linnen als materiaal ons welzijn kan helpen verbeteren - vooral tijdens een hittegolf, wanneer het kiezen van de juiste outfit lastig kan zijn.

Dit materiaal beschermt de huid ook tegen schadelijke UV-straling. Het absorbeert water tot 25% van zijn gewicht en voelt nog steeds niet nat aan. Op deze manier creëert linnen van alle materialen het meest vriendelijke microklimaat voor de huid. Bovendien absorbeert het bij warm weer warmte, waardoor we minder zweten en we ons gewoon beter voelen in de zon. Het elektriseert niet en voorkomt de ophoping van elektrische ladingen op de huid. Het is daarom een goede stof voor kleding voor mensen die met een computer of andere elektrische apparaten werken.

Vlas wordt vanwege zijn eigenschappen ook gebruikt in de medische industrie en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt om wonden te verbinden. Het is licht, het is een genot om te dragen, en dit heeft zeker een positief effect op ons humeur! Net als het feit dat beddengoed van linnen een rustgevend effect heeft en de kwaliteit van de slaap verbetert.

Bekijk onze categorie: Linnen

Hoe linnen wassen en drogen?

Vroeger werd linnen alleen met de hand gewassen, maar je kunt het ook in een wasmachine doen. Denk eraan om het niet te lang van tevoren te laten weken, vooral als je gekleurde stoffen wast. Langdurig contact met water verkleurt het linnen. In de wasmachine is het beter om een delicaat programma en een lage temperatuur te kiezen – bij voorkeur niet hoger dan 30-40°C. We kunnen ons alleen een hogere temperatuur veroorloven als de stof helemaal wit is. Het is beter om draaien en wringen te vermijden. Linnen is sowieso vrij gevoelig voor vervorming. Het is raadzaam om milde wasmiddelen te gebruiken, zonder chloor en bleekmiddel.

Linnen kleding drogen

Direct nadat je linnen kleding uit de wasmachine hebt gehaald, is het goed om ze een beetje af te schudden. Dan nemen ze makkelijker de juiste vorm aan. Voor het drogen is het het beste om een luchtige plaats te kiezen en linnen stoffen plat te leggen. Een bepaald alternatief is drogen in de droogtrommel, hoewel u rekening moet houden met lage temperaturen. Aan de andere kant is het de moeite waard om linnen te strijken als het nog een beetje vochtig is. Het materiaal past dan het beste.

Opmerkingen ()

Laden...