Samenvatting van de modetrends van 2020. Een aantal van hen zal het komende seizoen bij ons blijven

"Mode passeert" - is het echt? In dit artikel kom je te weten wat de grootste trends in 2020 waren die in het nieuwe seizoen niet zullen ophouden in de mode te zijn. In 2020 waren we niet bang om met kleuren te experimenteren en zwart te vermijden. Op straat konden we, ondanks de zich ontwikkelende pandemie, een explosie van kleuren en patronen waarnemen. Op deze manier de werkelijkheid inkleuren. In het voorjaar sloegen dames gretig wijde, oversized jassen en losse pantalons in. In de zomer vervingen we de broeken door mooie, delicate jurken met pofmouwen van verschillende lengtes. In de herfst hebben we echter bloemenprints vervangen door ruiten! En met het begin van de winter sprong ieder van ons in een comfortabel trainingspak om ons voor te bereiden op Kerstmis. Dit zijn slechts enkele van de meest wenselijke trends. Hier is een samenvatting van de hits van vorig jaar.

De impact van Covid-19 op de mode-industrie

Naast de bovengenoemde modevoorkeuren die ons langer zullen bijblijven, staan er nog een paar pareltjes op ons lijstje. Hoewel we het grootste deel van onze tijd thuis hebben doorgebracht en de pandemie de modemarkt een beetje heeft verwoest, is winkelen voor ons nog steeds een springplank geworden uit de grijze realiteit. Ieder van ons volgde modetrends met grote belangstelling, en velen van ons pakten naaimachines en probeerden maatwerk. We zijn bewustere consumenten geworden voor wie het lot van de planeet niet onverschillig is. De kwaliteit van de materialen waarvan we kleding naaien of kopen is erg belangrijk voor ons. Hoe verstandig en modieus te kopen?

Trek een trainingspak aan

Het jaar 2020 stond in het teken van gemak. Zachte gebreide stoffen  zijn een hit geworden om je thuis comfortabel te voelen. Zelfs mensen die onflatteuze meningen over trainingspakken hebben geuit, hebben comfortabele sets ingeslagen. Dit heeft een enorme impact gehad op de mode in winkels, stoffengroothandels en op social media! Populaire winkelketens, maar ook kleine merken, reageerden door collecties zachte gebreide stoffen te creëren die voor elke situatie zijn gemaakt. Er zijn veel prachtige pyjamasets en variaties op het trainingspakthema gemaakt. Vergeet niet dat een alternatief voor gebreide stof in dit geval bijvoorbeeld katoen kan zijn. >>Zie zachte gebreide stoffen<<

Sexy en vrouwelijk

Over pyjama's gesproken, de meest voorkomende waren die van satijn en zijde, die niet alleen werden gebruikt om te slapen! Ondergoed on top is de grootste trend van het afgelopen seizoen. Je kunt het niet alleen bij speciale gelegenheden dragen, maar ook elke dag, naar je werk en naar een vergadering met vrienden in combinatie met een spijkerbroek en een trui. Een elegant, satijnen of zijden lingerie T-shirt zal een geweldige naai zijn. >>satijn<<  >>zijde<<

Trend uit oma's kast


Veel ontwerpers hebben een knipoog gemaakt naar het verleden. Op deze manier hebben we vorig seizoen sweatervesten achtergelaten, die we tot voor kort alleen associeerden met de garderobe van onze grootouders. Ja, de trend rechtstreeks uit oma's kleerkasten en uit de jaren 90 is terug en zal ons langer bijblijven! Deze oplossing werkt geweldig - het is erg comfortabel, draag gewoon zo'n vest over je favoriete t-shirt, trek een spijkerbroek aan en voila! De styling ziet er onberispelijk uit. Als je van extravagante oplossingen houdt, kunnen dergelijke vesten worden gecombineerd met lange gebreide of zijden jurken. 

In festivalstijl

In deze buitengewone tijd won handwerken aan populariteit en het internet was rijk aan prachtige, met de hand gebreide kleding en accessoires in de boho-stijl. Wat was de reden hiervoor? Velen van ons wenden zich tot duurzame mode en op zoek naar nieuwe hobby's, hebben besloten om handwerk te leren. De trends voor het komende seizoen staan bol van gehaakte jurken, tops en truien in festivalstijl. In ons aanbod vindt u zowel prachtig borduurwerk als losjes geweven truien.       



Een moeilijk jaar ligt achter ons. We hebben er veel aan gehad. Laten we voor onszelf zorgen en verstandig kiezen, er hangt veel van af.

Opmerkingen ()

Laden...