De perfecte stoffen voor de zomer!

Vraag je je af hoe je je in de zomer moet kleden? Nou, het komt niet neer op "hoe" maar "waarin" - want het gaat om de keuze van de juiste soorten stoffen. Weet je niet welke materialen je moet gebruiken? Maak je geen zorgen, we zijn er om je te helpen! We presenteren u een ranglijst waarin we de beste stoffen voor de zomer hebben opgenomen - perfect om te dragen bij warm weer.

Waarom is goed zomermateriaal zo belangrijk?

Het bewustzijn van de consument over de kwaliteit van de materialen en kleding die we dragen, groeit voortdurend. Dit is ongetwijfeld een uiterst positieve trend! Op internet kunt u tal van handleidingen vinden over welke stoffen u moet vermijden en welke u zullen helpen om met hoge temperaturen om te gaan. Er zijn ook veel gespecialiseerde publicaties op de markt die de eigenschappen van afzonderlijke materialen beschrijven.

Het is de moeite waard om te weten dat de samenstelling van de grondstof de doorslaggevende factor moet zijn bij het kiezen van stoffen voor de zomer. Het belangrijkste bij het kiezen van zomerstoffen is hun lichtheid en ademend vermogen, die een hoog draagcomfort garanderen bij het dragen van kleding die ervan is gemaakt.

De beste stoffen voor de zomer

Het juiste materiaal voor de zomer is belangrijk en het is de moeite waard om te onthouden! Het plezier van het dragen van zomeroutfits neemt zeker toe als we ons er goed in voelen - en zo kun je je voelen als je het lichaam bedekt met luchtige en huidvriendelijke stoffen. Onze kleding mag ons niet verzwaren, vooral niet bij warm weer.

Katoen

Katoen werkt het grootste deel van het jaar universeel, maar vooral goed in de zomer, vanwege zijn hygroscopische eigenschappen. Dit betekent dat katoenen stoffen uitstekend zijn in het absorberen van vocht, dat zich in de zomer in de vorm van zweet op de huid ophoopt. Katoen wordt gekenmerkt door een goede luchtdoorlatendheid en duurzaamheid – het is bestand tegen verzorgingsbehandelingen en gemakkelijk te strijken.

We raden een ruime keuze aan katoenen stoffen aan.

Vlas

Linnen stoffen voor de zomer zijn vooral luchtig, voelen delicaat aan en nemen geen statische elektriciteit op. Afhankelijk van de dikte kan het materiaal worden gebruikt om een canvas broek of een luchtig overhemd te naaien. Linnen heeft ook een hoge hygroscopiciteit. Het is echter vermeldenswaard dat linnen erg gevoelig is voor kreuken, dus het is het beste om het te strijken als het materiaal na het wassen nog een beetje vochtig is.

Bekijk het linnen en de stoffen met zijn bijmenging verzameld in ons aanbod.

Zijde

Zijden stoffen kunnen het hele jaar door worden gebruikt, omdat ze thermisch comfort bieden, ongeacht de heersende weersomstandigheden of temperatuur. Dit betekent dat zijden kleding in de winter het lichaam beschermt tegen warmteverlies en in de zomerhitte de huid koel houdt. Zijde absorbeert perfect vocht en de interessante eigenschap is dat het niet zwaarder wordt.

In ons aanbod raden wij zijde van uitstekende kwaliteit aan.

Viscose

Stoffen gemaakt van cellulose, of viscose, zijn zeer ademend en huidvriendelijk. Ze zijn ideaal, zelfs tijdens drukkende hitte. Ze nemen goed vocht op, zijn ademend en zien er tegelijkertijd elegant uit. Afhankelijk van het type afwerking - mat of glad en glanzend, werken ze goed voor het naaien van vrijwel alle elementen van zomerkleding, zoals broeken, rokken, blouses of capes.

Ons aanbod omvat een selectie van viscose stoffen in verschillende kleuren.

Stoffen voor zomerjurken

Naast het soort materiaal is het ook de moeite waard om aandacht te besteden aan het weefsel. Het bepaalt of een bepaalde stof licht en luchtig is, of zwaarder, met een stijvere structuur. Stoffen voor zomerjurken kunnen doorzichtig en luchtig of ondoorzichtig zijn en beter vormvast zijn, zoals:

  • mousseline, die zorgt voor een optimale luchtcirculatie, is zacht en delicaat, waardoor het ook geschikt is voor het naaien van alledaagse kleding en kinderkleding,
  • satijn, glanzend en uiterst elegant – waardoor het ideaal is voor diagonaal genaaide blouses, rokken en jurken, die de laatste seizoenen in de mode zijn,
  • Cardi is een iets dikkere stof met een ondoorzichtige weving. Het voelt vlezig aan en vloeit prachtig rond het figuur, waardoor het perfect is voor het naaien van elegante blouses, rokken, broeken en verschillende soorten jurken.

De hierboven genoemde soorten stoffen kunnen worden geselecteerd in een effen kleur of gaan voor een gedurfde print, afhankelijk van uw voorkeuren.

 

Alle foto's zijn gedownload van pinterest

Opmerkingen ()

Laden...