Welke stoffen zijn de moeite waard om in de herfst te dragen?

Wist je dat de juiste stoffen voor de herfst niet alleen warm, maar ook comfortabel en mooi kunnen zijn? Als de dagen korter en kouder worden, dromen de meesten van ons ervan om zich in een warm huis te verstoppen met een kop hete thee. Niet iedereen kan zich echter zo'n comfort veroorloven en ondanks het ongunstige weer moeten ze de weg op. De sleutel tot gemak en comfort in deze tijd van het jaar is de juiste kleding. Welke stoffen voor de herfst passen goed in de dagelijkse styling?

Warme stoffen voor de herfst – wij richten ons op de natuur!

In de herfst is het de moeite waard om te wedden op comfortabele en warme kleding. Elk seizoen heeft zijn eigen regels - wat we in de zomer dragen, zal de test waarschijnlijk niet doorstaan op koudere dagen. Stoffen en gebreide stoffen hebben verschillende doeleinden, dus als we willen dat het veranderende weer buiten niet hard voor ons is, moeten we meer aandacht besteden aan de samenstelling van de materialen waaruit onze kleding is genaaid. Zwaardere en dikkere stoffen van natuurlijke oorsprong zorgen voor een betere isolatie tegen de kou en zijn comfortabeler. Welke stoffen werken het beste in de herfst?

Kasjmier en wol – perfect voor truien en jassen

Kasjmier is een wolsoort. Het is echter niet afkomstig van schapen, maar van geiten die in Azië zijn gefokt (kasjmiergeiten). Als je je afvraagt welke stof voor de herfst er goed uitziet op kantoor en tijdens officiële vergaderingen, kun je gemakkelijk wedden op luxe kasjmier. Het is een edele stof voor een trui die niet alleen aangenaam aanvoelt en delicaat is, maar ook zeer elegant.

Bij het kiezen van bovenkleding voor de herfst moeten we speciale aandacht besteden aan het materiaal. Vachtwol kan afkomstig zijn van het haar van verschillende dieren (niet alleen schapen). De wollen stof zorgt niet alleen voor optimale warmte, maar beschermt ook tegen wind, impereert vocht en garandeert een goede luchtcirculatie. De meest gewilde (en helaas niet de goedkoopste) stoffen voor jassen zijn kamelenwol. Wat belangrijk is: de extractie ervan is een natuurlijk proces en veroorzaakt geen dierenleed!

Katoen – perfect voor blouses en sweatshirts

Een andere suggestie voor een goede stof voor de herfst komt niet van dieren. Katoen is een natuurlijke stof van plantaardige oorsprong. Het is een uitstekende stof voor een sjaal, sweatshirt, blouse en dikker t-shirt. Bijzonder opmerkelijk is het zogenaamde geborstelde katoen, d.w.z. het populaire flanel. Hoewel de meesten van ons niet vleiend worden geassocieerd met het "onsterfelijke"  geruite flanellen overhemd, is het heerlijke en warme kleding voor de herfst. Katoenen stoffen zorgen voor warmte, zijn comfortabel om te dragen en als je er een mengsel van elastische draden (bijv. elastaan) aan toevoegt, benadrukken ze het figuur perfect.

Katoenen stoffen voor de herfst zijn veelzijdig, comfortabel en betaalbaar. Afhankelijk van de keuze van hun gewicht, kunt u de uiteindelijke dikte en zwaarte van deze stoffen beïnvloeden. Elke goede stoffengroothandel biedt op zijn minst een paar vezelgewichten om uit te kiezen. Hoe hoger hun waarde, hoe dikker en zwaarder het materiaal zal zijn.

Denim en corduroy – voor  broeken, rokken en meer!

Denim en corduroy zijn stoffen die worden gekenmerkt door duurzaamheid, weerstand tegen beschadiging en een lange levensduur. Naast het iconische indigo denim, waarvan klassieke broeken worden genaaid, algemeen bekend als jeans, is het ook de moeite waard om aandacht te besteden aan corduroy. Het is een zeer interessante en warme, dikke variëteit aan katoenen stof. Het wordt gekenmerkt door een driedimensionale textuur met convexe, parallelle lijnen.

Een interessant feit is dat corduroy een andere vorm van fluweel is die volgens de traditie door alle mannelijke leden van de Engelse koninklijke familie wordt gedragen. Hoewel de Poolse naam "corduroy" niet prettig in het oor klinkt en eerder wordt geassocieerd met grove kleding, zijn corduroy broeken en rokken (en zelfs jassen) een modieus en interessant voorstel voor de herfst.

Fluweel en velours

Fluweel en velours zijn perfecte stoffen voor de herfst die geassocieerd worden met luxe. Zacht, licht glanzend en aangenaam om aan te raken, versieren ze niet alleen elegante interieurs, maar ook catwalks van bekende ontwerpers. Velours en fluwelen creaties waren vorig jaar een echt juweeltje op de modeshows van beroemdheden als Alexander McQueen of het modehuis Gucci. Fluweel is een geweldige stof voor een lichte jas, die in combinatie met iets minder verfijnde stoffen een casual, alledaagse stijl zal aannemen.

Wat is het verschil tussen fluwelen stof en velours? Hoewel beide materialen worden geclassificeerd als pluche stoffen, liggen de belangrijkste verschillen in de productiemethode en de lengte van de borstelharen ("trichomen"). Fluweel is edeler dan velours en heeft langere borstelharen. De duurste is gemaakt van zijde. Velours is dunner dan fluweel en als het op de juiste manier wordt bereid, kan het zelfs suède imiteren met zijn textuur!

Nu we weten welke sweaterstof het beste werkt in de herfst en welke goed is om een warme sjaal van te naaien, staat niets meer in de weg om aan een nieuwe herfstgarderobe te beginnen. Welke stoffen we in de herfst dragen, heeft niet alleen invloed op ons uiterlijk, maar ook op onze gezondheid en ons welzijn.

Opmerkingen ()

Laden...