Van welke materialen naai je babykleertjes?

Stoffen voor kinderkleding moeten comfortabel, duurzaam, aangenaam aanvoelend en veilig voor de huid zijn. Dus hoe kies je uit zoveel producten die op de markt verkrijgbaar zijn het beste materiaal voor kinderkleding? Welk materiaal is het beste voor kinderondergoed en welk voor een sweatshirt of broek?

Stoffen en gebreide stoffen – wat is het verschil?

Stoffen voor kinderkleding zijn niet hetzelfde als gebreide kleding. Hoewel beide namen van deze materialen door elkaar worden gebruikt (voornamelijk door leken), is dit een fundamentele fout. Dus wat is het verschil tussen gebreide stof en stof?

De stof is geweven van inslag en schering. Dit zijn twee arrangementen van draden die een weefsel vormen. Voorbeelden van stoffen zijn bijvoorbeeld de iconische denim, flanel en fluweel. Gebreide stof wordt op een volledig vergelijkbare manier gebreid als hoe je steken haakt. Gebreide stoffen zijn elastischer omdat ze bestaan uit veel draden die in rijen met elkaar zijn verbonden. Ze zijn onderverdeeld in twee categorieën: kettinggebreide stoffen en inslaggebreide stoffen (ze verschillen in de weefrangschikking).

Nu je het verschil kent tussen gebreide stoffen en stoffen , is het de moeite waard om te controleren waar je kleding voor een kind van moet naaien. Het doelmateriaal en de eigenschappen ervan kunnen worden aangepast aan zowel de leeftijd van het kind als persoonlijke voorkeuren. Gemak, esthetiek en draagcomfort moeten echter in ieder geval voorop staan.

Let op de samenstelling van het materiaal

Bij het kiezen van materiaal voor kinderkleding speelt de samenstelling van het materiaal een sleutelrol. Het is de moeite waard om te wedden op die afkomstig uit de natuur - puur, honderd procent katoen, zachte en delicate merinowol of mengsels (bijvoorbeeld met linnen of elastische vezels). Het gewicht van materialen gemaakt van katoen is ook belangrijk. Hoe hoger de waarde, hoe dikker de kleding zal zijn.

Welke materialen zijn het beste voor een kind?

Het valt niet te ontkennen dat katoen de leider is in de kinderkledingindustrie. Geen wonder, katoen van goede kwaliteit is duurzaam, aangenaam om aan te raken en ademend. Bovendien beperkt het de bewegingen van een klein kind niet – het is comfortabel. Bewegingsvrijheid is belangrijk voor kinderen van alle leeftijden – het stelt hen in staat zich op een gezonde en goede manier te ontwikkelen. Waar naai je babykleertjes van?

Katoenen stoffen

De katoenen stof is duurzaam en huidvriendelijk. Bijzonder opmerkelijk is het gecertificeerde katoen, dat afkomstig is uit de biologische landbouw. Het is vrij van chemicaliën, waardoor het beter is voor de tere huid van je baby en... Milieu! Kinderkleding – vooral de allerkleinsten – wordt aan serieuze tests onderworpen. Wortelvlekken, grasvlekken en vele andere vuilsoorten vereisen een speciale wasbeurt, vaak op hoge temperaturen. Katoenen stoffen zijn bestand tegen mogelijke beschadiging tijdens het wassen en strijken. Kinderkleding van katoenen stof is zeker een goede, universele keuze.

Katoen Satijn

Katoensatijn is iets edeler dan gewoon, traditioneel katoen. Het is ongelooflijk zacht en glad. Het heeft een fijne, natuurlijke glans en is gemaakt van zuiver, 100% katoenen garen. Katoensatijn is een goed idee voor een materiaal voor kinderkleding. Dankzij het speciale weefsel van de draden is het ongelooflijk aangenaam om aan te raken, luchtig en gewoon perfect voor peuters met huidproblemen (bijv. allergieën). Kleding gemaakt van hoogwaardig satijnkatoen is bestand tegen uitrekken en zeer duurzaam. Ondanks herhaaldelijk wassen op hogere temperaturen, zullen de kleuren nog steeds intens zijn en behoudt het materiaal zijn constante vorm.

Vlas

Is linnen een goed materiaal voor kinderkleding? Linnen wordt geassocieerd met ruwheid en kreuken. En dit is een grote vergissing! Modern kledinglinnen wordt eerder onderworpen aan speciale verzachtingsprocessen, waardoor het verrast door zijn zachtheid en zeer aangenaam aanvoelt. De dichte structuur van linnen laat lucht goed door, en het materiaal zelf is mooi en veilig voor de huid, en tegelijkertijd echt mooi.

Gebreide stof

Bij het beschrijven van verschillende gebreide stoffen voor kinderkleding is het onmogelijk om garenbreigoed weg te laten. Het is zacht, flexibel, uiterst comfortabel en warm. Kleding gemaakt van gebreid garen is perfect voor de allerkleinsten, d.w.z. pasgeborenen en zuigelingen. Van dergelijke gebreide stof kun je niet alleen mooie sets toveren, maar ook warme, veilige en aangenaam aanvoelende dekens. Gebreide trui is zeer modieus en goed verzorgd - extreem duurzaam.

Welke kleding, welk materiaal?

Gebreide stoffen zijn elastischer – ze zijn perfect als materiaal voor ondergoed of T-shirts. Katoenen stoffen, zoals denim, werken beter voor broeken, jassen en rokken en voor oudere kinderen. Katoen en katoensatijn blijven een universele keuze voor de boven- en onderkleding. Voor modieuze, lichte jurken of jongensshorts kunt u kiezen voor kledinglinnen.

De perfecte stoffen voor kinderkleding zijn natuurlijk, comfortabel en duurzaam. Bij het kiezen ervan is het de moeite waard om de samenstelling en het gewicht te controleren. Dicht katoen is beter voor sweatshirts of sweatshirtsets. Katoenen materialen met een lager gramgewicht werken goed als comfortabele en luchtige kleding voor de zomer en zijn een goede keuze voor kinderondergoed.

Opmerkingen ()

Laden...