Warme stoffen, of hoe je je voorbereidt op de winter

Weet jij welke winterstoffen dit jaar het meest in de mode zullen zijn? Vriestemperaturen hoeven niet altijd geassocieerd te worden met een dikke, oversized trui. En hoewel dichte wol tijdloos en veelzijdig is, hoeft het perfecte materiaal voor de winter niet dik te zijn. Kijk welke andere vezels voor jou interessant kunnen zijn.

Uit welke stof kun je het beste kiezen voor winterkleding?

Met elk nieuw seizoen veranderen de verwachtingen met betrekking tot de eigenschappen van de kleding die we dragen. Om comfort en gemak te garanderen zonder te veel lagen tegelijk te overlappen, moet u letten op de specifieke eigenschappen van elke gebreide stof. In de winter werken natuurlijke materialen zoals merinowol, angora en aangenaam aanvoelend kasjmier het beste. Warme stoffen voor de winter kunnen verschillende texturen en andere diktes hebben. Weinig mensen realiseren zich dat een van de klassieke materialen die worden geassocieerd met lichtheid en luchtigheid - ook perfect zal zijn voor de winter. We hebben het natuurlijk over delicate en aangenaam aanvoelende zijde die je het hele jaar door kunt dragen!

Zijde – is het een goed materiaal voor de winter?

Zijde is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn lichtheid, adel en zijn verbazingwekkende thermische isolatie-eigenschappen. Zijde die in de zomer wordt gedragen, brengt verlichting van het lichaam bij hoge temperaturen. Zijde koelt perfect en zorgt voor een optimale luchtcirculatie. Een interessant feit is dat het zijn werk net zo goed doet in de winter. Zijde heeft, net als echte wol, thermische isolerende eigenschappen, wat betekent dat het ideale stoffen zijn voor de winter.

Zijden winterstof is licht van gewicht en houdt warmte vast zonder het risico van oververhitting. Een zijden jurk of blouse is net zo comfortabel om te dragen in de winter als in de zomer. Zijden kleding kan ook een alternatief zijn voor wollen gebreide winterkleding, waarvoor sommige mensen allergisch kunnen zijn. Zijde is niet-allergeen, gemakkelijk te pigmenteren en is over het algemeen een zeer sierlijke, nobele en elegante gebreide stof voor dagelijks gebruik en bij speciale gelegenheden.

Ben je op zoek naar een warme stof voor de winter – kijk dan eens wat wol jou te bieden heeft!

Wol, hoewel het alleen kan worden geassocieerd met een dikke trui met een Zakopane-patroon, is een universele gebreide stof die het hele jaar door en in vele uitvoeringen kan worden gedragen. Echte wol is van dierlijke oorsprong – het wordt verkregen uit schapenhaar. Kamelenwol en geitenwol zijn ook behoorlijk populair op de markt (je kunt er later meer over lezen).

Als je je afvraagt welke stoffen je moet kiezen voor de winter, kun je veilig wol op het podium leggen. Wol van goede kwaliteit heeft een zeer hoog hygroscopisch vermogen. Dit betekent dat het zeer goed vocht van de huid opneemt en uiterst hygiënisch is. Een wollen trui en muts zullen, ongeacht de omstandigheden buiten en de hoge luchtvochtigheid, nooit nat aanvoelen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van wol?

Interessant is dat wollen kleding erg delicaat en dun kan zijn, terwijl het de hoogste thermische isolatie garandeert. Wollen jurken, truien, sjaals, mutsen – dit zijn kleren die perfect zijn voor de winter! Als u echter op zoek bent naar een gebreide stof voor de winter die goed bij het lichaam past en niet vatbaar is voor mogelijke uitrekking, zoek dan naar een wollen gebreide stof met een mengsel van elastaan. Laat u bij het kiezen van wollen gebreide stoffen altijd leiden door hun samenstelling. Hoe meer wol er in hun samenstelling zit, hoe beter de thermische isolatie-eigenschappen van het materiaal, maar ook hoe groter de gevoeligheid voor uitrekken. Wol van hoge kwaliteit is niet goedkoop – als je je richt op hoge kwaliteit, moet je er rekening mee houden dat je meer betaalt, maar de kleding zal ook veel duurzamer zijn.

Kasjmier – kasjmier geitenwol

Vraag je je af welk materiaal je moet kiezen voor een trui voor de winter? Raak geïnteresseerd in elegant en warm kasjmier! Kasjmier is een van de edelste (en duurste) wolsoorten ter wereld. Afhankelijk van de keuze van de kasjmiersoort – I of II – neemt de prijs en kwaliteit van de gebreide stof evenredig toe. Kasjmier van de eerste klas is een duur, extreem zacht en mooi glanzend materiaal, waarvan elegante truien en warme wintersjaals worden gemaakt. Kasjmier van de tweede graad wordt vaker gebruikt om alledaagse en meer alledaagse kleding te produceren. Kasjmier van de tweede graad zal moeilijker aanvoelen, hoewel het in vergelijking met schapenwol nog steeds extreem zacht is. Kasjmier is wol – ze hebben vergelijkbare thermische isolatie-eigenschappen – ze houden je perfect warm, ze zijn luchtig en comfortabel tegelijk.

Nu je weet welke winterstoffen het meest comfortabel, warm en duurzaam zijn, kijk je nu eens door je garderobe en het winteraanbod dat de stoffengroothandel voor je heeft voorbereid. Misschien is het vanwege het komende winterseizoen en korte, koude dagen de moeite waard om de planken van je garderobe aan te vullen met tijdloze, klassieke en warme truien, capes, jurken en sjaals van wol, kasjmier en zijde?

Opmerkingen ()

Laden...