Velen hebben ontdekt hoe mooi, duurzaam en waardevol zijde is. We hebben een van onze berichten gewijd aan zijde. Het heeft een gunstig effect op de gezondheid van de huid en heeft praktische en esthetische waarden. Het kan ook op vele manieren worden geweven, waardoor een verschillende structuur, mate van glans en dikte wordt verkregen. In onze groothandel kunt u elke zijde per meter kopen, maar in het voorjaar en de zomer zullen sommige soorten van deze stof beter werken dan andere.

Waarom zijde voor lente- en vakantiejurken?

Dezelfde eigenschappen die zijde huid- en gezondheidsvriendelijk maken, maken het het beste om te dragen in de lente en zomer. Dit is de periode waarin er meer zon is en de temperatuur flink oploopt. Vakanties daarentegen moedigen wandelingen, oefeningen en buitenevenementen aan. Dit zorgt ervoor dat we gaan zweten en comfortabele, luchtige kleding nodig hebben.

Eigenschappen van zijden stof – comfortabele en luchtige kleding voor de zomer

Zijde voldoet heel goed aan de voorwaarden van zomerkleding, omdat:

  • laat de huid ademen – omdat het dun en natuurlijk is, zorgt het voor voldoende luchtstroom,
  • behoudt de lichaamstemperatuur – zijde probeert de huidtemperatuur op peil te houden en beschermt zo tegen oververhitting – analoog beschermt het de huid tot op zekere hoogte tegen de kou in de winter,
  • Het heeft een aanzienlijk vermogen om water te absorberen - het kan veel meer water opnemen dan katoen, terwijl het toch droog aanvoelt. Bovendien droogt het snel, wat belangrijk is in de zomer, wanneer we zweten, of in het voorjaar, wanneer er onverwachte regen kan verschijnen,
  • zijde is een zeer duurzaam en rekbaar materiaal – het hecht goed aan het lichaam, wat helpt om de kwaliteiten van het figuur en de schoonheid te benadrukken,
  • Het heeft een hoge weerstand tegen kreuken, wat de perstijd aanzienlijk verkort. Je kunt je snel voorbereiden op een zomerse wandeling of een feestje,
  • Sommige zijden stoffen zijn bestand tegen vuil, vooral mousseline.

Dit alles maakt zijde een uitstekend materiaal voor kleding die op lente- en zomerdagen wordt gedragen. We vertellen je graag wat meer over enkele soorten zijde.
1110471.png

Zijde per meter – de beste soorten zijde voor de zomer

Zijde wordt vanwege zijn lichtheid, zachtheid en plezier om aan te raken sterk geassocieerd met de periode waarin alles tot leven komt en er een jeugdige geest heerst. Welke van hen raden we in het bijzonder aan?

Chiffon

Een zeer populair materiaal voor damestextiel, zoals jurken, blouses, rokken of broeken. Het wordt ook vaak gebruikt in de bruidsmode. Zoals zijde is: het is licht, luchtig en ademend. Het is perfect voor avondoutfits. Het heeft een delicate, subtiele glans en omdat het vloeiend is, geeft het je de mogelijkheid om te pronken met je figuur. En de zomer is de tijd van bruiloften. Chiffon wordt geassocieerd met luxe en dit is ook de mening – het behoort tot de elegantere soorten zijde. Er is ook een variatie in de vorm van de toevoeging van synthetische vezels. Dit materiaal wordt gebruikt om een meer "alledaagse" garderobe te creëren.

Bekijk onze categorie: Chiffon

Mousseline

Deze zijde wordt beschouwd als een van de puurste. Niet alleen vanwege zijn natuurlijkheid, maar vooral omdat hij extreem goed bestand is tegen vuil. Hydrofiel is een andere goede keuze uit ons assortiment zijde voor zomerjurken. Het wordt gekenmerkt door extreme delicatesse en is erg dun. Het heeft een open weefsel en is licht – dit is goed nieuws voor mensen met een gevoelige huid. Hydrofiel is ook een stof met een goede luchtdoorlatendheid, waardoor de huid op warme dagen kan ademen. Bovendien wordt het gekenmerkt door anti-allergische en schimmelwerende eigenschappen.

Bekijk onze categorie: Hydrofiel

Batist van zijde en katoen

Deze stof heeft een mengsel van katoen in zich, wat het uniek maakt in de wereld van zijden stoffen. Net als zijn voorgangers is het ook soepel en aangenaam om aan te raken. Evenzo biedt het ook comfort vanwege het ademend vermogen. Een zeer populaire variëteit voor het naaien van alledaagse jurken, overhemden, sjaals of pareo's. Het wordt gekenmerkt door een lichte glans, waardoor het er beter uitziet dan klassiek katoen.

Bekijk onze categorie: Katoen & Batist

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...