Wij adviseren welke stoffen te gebruiken om een trouwjurk te naaien

Op de trouwdag wil elke vrouw er speciaal uitzien. Het is tenslotte een van de belangrijkste dagen in ons leven. Sommigen van ons ontwerpen al sinds onze kindertijd onze perfecte jurk voor deze gelegenheid en maken composities van knipsels uit bruilofts- of modetijdschriften. Eindelijk, na vele jaren, komt de dag en staan we voor een uiterst belangrijke keuze, namelijk de keuze van een trouwjurk. Dan bedoelen we in de eerste plaats de snit. Lang, ruches, met de nadruk op de buste, met een kleine halslijn, veel tule of misschien een heel eenvoudige jurk? Houd er rekening mee dat naast de snit ook het materiaal waarvan de jurk is of zal worden gemaakt, belangrijk is. Wij schieten te hulp: welke stoffen zijn perfect voor deze belangrijke dag?

fa206f4e04e49b3f58f149c4643574f0.jpg

Gupure – een zeer elegante kantsoort, die zich onderscheidt door hoogwaardig materiaal en rijkere decoratie dan standaard kant. 

Kant een kenmerkend onderdeel is de opengewerkte afwerking, die indruk maakt met de rijkdom aan patronen. Bij maatwerk worden ze meestal gebruikt als decoratieve elementen. Ze zijn al vele jaren steevast in de mode.

Crêpe – een veerkrachtig en zacht materiaal, bestand tegen kreuken. Crêpe is er in  vele variëteiten, verschillend in samenstelling en dikte. Het ziet er geweldig uit in het geval van strakke jurken. 

Zijde – een edel materiaal. Glad en glad. Het voegt glans toe en ziet er geweldig uit. We schreven hier over de eigenschappen van zijde. 

Grosgrain – het materiaal is stijf, ritselend en glanzend. Bestand tegen beschadiging en verkleuring. Perfect voor trouwjurken, bijvoorbeeld volumineuzere jurken, maar ook voor klassieke snitten. Grosgrain wordt vaak gebruikt om een trouwjurk in de letter "A" te naaien.

Hydrofiel – een stof met een ongelooflijke luchtigheid. Glad, doorschijnend, delicaat en voelt zacht aan. Voornamelijk gebruikt voor jurken die vormen benadrukken.

Organza – een dunne en transparante stof, die tegelijkertijd vrij stijf is.  Het is perfect voor snitten met ruches en draperieën, maar ook voor jurken met veel volume, die tegelijkertijd de indruk moeten wekken luchtig te zijn. 

Satijn – een gladde en vloeiende stof. Aan de ene kant glanzend en aan de andere kant mat. Het past perfect en werkt goed in zeer elegante, waardige baljurkvormen. Het is ook een goede keuze voor herfst- en winterbruiloften, omdat het goed beschermt tegen de kou.

Chiffon – een aangenaam aanvoelende, lichte en licht doorschijnende stof. Meestal gebruikt in luchtige en eenvoudige sneden. Het is perfect voor boho-trouwjurken, perfect voor zomerbruiloften.

Tule – een doorzichtige stof. Dankzij de eenvoudige verwerking kan het worden gebruikt om zeer verschillende creaties met interessante vormen te maken. 

Taft – een vrij stijve, lichte en ritselende stof. Het werkt goed met allerlei soorten gordijnen, plooien, ruches en ruches. Het kan sterk of licht glanzend zijn. Het is gemakkelijk om de vorm van de jurk te geven zonder deze te verzwaren.

Jacquard - een dik en zwaar materiaal, meestal worden er patronen op in reliëf gemaakt. Perfect voor korte trouwjurken of zeer elegante baljurken in retro/vintage stijl.

Georgette – een vloeiend, mat, doorschijnend materiaal. Iets stijver en zwaarder dan mousseline. Het is perfect voor luchtige trouwjurken. 

30cbda7f404cdf125d81b62f71bfc214.jpg

Als je gaat winkelen op zoek naar stoffen, wees dan niet bang om een stuk stof en monsters te vragen, zodat je erover kunt nadenken, het kan blijken dat je nog een paar keer van gedachten verandert en het idee een paar dagen in je hoofd zal rijpen. In onze groothandel wacht professionele service op u om u te helpen bij het kiezen van de perfecte stof.

Als je wilt weten welke stoffen je moet gebruiken om een pak te naaien, kijk dan hier

Trouwjurk foto's - Pinterest

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...