- today
- perm_identity Izpol
- label Stof
- favorite 0 Houdt
- remove_red_eye 17946 Bezoeken
Wat heeft duiken te maken met kleding maken? Dat blijkt best veel. In de afgelopen jaren hebben gebreide schuimstoffen aan populariteit gewonnen. Het is vooral populair voor het naaien van rokken, jurken, maar ook jassen en lichte jassen. Het wordt gewoonlijk "duikersstof" genoemd omdat de structuur doet denken aan het uiterlijk en de structuur van materialen die worden gebruikt bij het naaien van duikpakken. De juiste term is gewoon "dikke trui".
Weet jij waar schuimstof door wordt gekenmerkt? In de post van vandaag suggereren we waarom het de moeite waard is om aandacht te besteden aan dit soort gebreide kleding en in welke projecten het het beste zal werken.
Wat zijn de kenmerken van schuimstof (duiker)
De elastische stof, ook wel wetsuit genoemd, is een vlezige en aangenaam aanvoelende jersey, die bedrieglijk veel lijkt op duikpakken. Dit is een materiaal dat een paar jaar geleden enorm populair werd, vanwege de populariteit van A-lijn jurken met een licht verstijfde rok.
De "duiker" is erg zacht, kreukt helemaal niet en is comfortabel om te dragen. Het schuim is extreem licht en veerkrachtig. De meest voorkomende variant is duikerstof met een synthetische samenstelling. Ondanks alles wint het echter de sympathie van veel mensen en verrukt het met zijn perfecte pasvorm voor het figuur en de uitstekende elasticiteit, die draagcomfort garandeert.
Veelzijdige schuimstof – kleding gebreide kleding
Dankzij zijn eigenschappen is schuimstof vooral populair in de herfst en winter. Het grootste voordeel van dit type gebreide stof is de ongelooflijke sterkte en duurzaamheid. Het is ook bestand tegen schade veroorzaakt door verschillende weersomstandigheden. Afhankelijk van de dikte kan het ook worden gebruikt om lichte jassen of broeken te maken. Het is een gebreide stof die indruk maakt door zijn veelzijdigheid.
Het schuim is gemakkelijk in goede staat te houden, omdat er geen ingewikkelde onderhoudsprocedures nodig zijn. Tegelijkertijd een traktatie voor verklaarde tegenstanders van strijken - de gebreide stof van de duiker kreukt niet en behoudt zijn vorm mooi!
Een groot voordeel van de kledingschuimstof is de mogelijkheid om te kiezen uit een divers palet aan kleuren en patronen. In onze groothandel raden wij aan om te kiezen voor duiker gebreide stoffen in vele aantrekkelijke varianten.
In welke projecten zal de duiker werken
Populair, je zou kunnen zeggen "typische duiker", het is een veelzijdig materiaal waarvan verschillende kledingstukken, maar ook woonaccessoires kunnen worden gemaakt. De veelzijdigheid van het materiaal is vooral te danken aan het weefsel. Dicht gebreide stof, vaak met een mengsel van elastaan, lycra of spandex, rekt goed uit, past zich aan de vorm aan, met behoud van duurzaamheid.
De veelzijdige schuimstof (duiker) is geschikt voor het maken van elementen zoals:
leggings, leggings, shorts en dunne sweatshirts (handig voor de lente of winter, afhankelijk van de dikte van het materiaal),
badkleding en sportkleding,
jurken, tunieken, rokken, broeken en jassen.
Diver stof kan ook op andere manieren gebruikt worden, bijvoorbeeld om allerlei woondecoraties van te maken. Je kunt er een tafelloper mee maken, maar ook praktische zakjes, toilettassen, rugzakken, portemonnees of handtassen.
Het materiaal met een origineel patroon zal vooral goed werken voor de allerkleinsten. Met behulp van duurzaam schuim kunt u speelgoedorganisatoren of kussenslopen maken voor decoratieve bankkussens.
Naaien met duiker gebreide stof
Dikkere jersey is vrij gemakkelijk om mee te werken. Het vereist niet veel voorbereiding. Een veelvoorkomend probleem dat zich kan voordoen bij het naaien van kleding van schuim, is echter dat het materiaal glad blijkt te zijn. Dan kan de stof op de naaimachine uit elkaar vallen, wat het werk bemoeilijkt. Het is de moeite waard eraan te denken om naalden te kiezen die bedoeld zijn voor het naaien van gebreide stoffen (jersey of stretchnaalden) en de druk van de machinevoet dienovereenkomstig aan te passen en langzaam te handelen om de stof niet uit te rekken. Het is een gebreide stof die niet rafelt aan de randen, maar voor een esthetisch effect is het de moeite waard om het materiaal af te werken met een overlock.