Taft - een elegant materiaal

Ben je op zoek naar een stof die goed werkt voor het naaien van een outfit voor een elegant feest? Een optie die het overwegen waard is, is taft. Deze stof wordt geassocieerd met een tijdloze glamourstijl, ziet er mooi uit op het figuur en is tegelijkertijd duurzaam. Als je droomt van een mooie bal-, avond- of formele jurk, gebruik dan taft om te naaien. 

 

Taft wordt gekenmerkt door zijn structuur. Het is relatief stijf, extreem duurzaam en effectief. Hierdoor kun je het fantasievol over het figuur draperen en unieke outfits creëren. Tegelijkertijd is het ook een stof die tegen een heel aantrekkelijke prijs kan worden gekocht. Bekijk de mogelijkheden die taft kan bieden.

Een paar woorden over taft,

Taft is een dicht, en dus ook vrij stijf, platbindingsmateriaal. Laat u echter niet misleiden door deze algemene beschrijving, want taft is een uiterst nobele stof. Meer specifiek kan taft van hoge kwaliteit worden gemaakt van natuurlijke zijde, waardoor het een onmiskenbare glans krijgt. Natuurlijk is het tegenwoordig niet moeilijk om veel goedkopere vervangers te krijgen, die zijn gemaakt van synthetische vezels, zoals polyester, nylon of viscose – die echter, net als zijde, een betere luchtdoorlatendheid zullen bieden.

 

Veel mensen associëren taft als een materiaal met een specifieke manier om het te dragen - het is een stof die ritselt bij elke beweging. Dit komt omdat het rigide is. Dit betekent dat het niet zal vervormen. Taft geeft de indruk goed gesteven te zijn, wat de neiging heeft om zijn vorm te behouden.

Taft – een materiaal met veelzijdige mogelijkheden

Een edel materiaal als taft kan op vele manieren worden gebruikt. Aan de ene kant is het perfect als basis voor het maken van avondoutfits, maar het zal ook goed werken voor het naaien van een blouse of zelfs woonaccessoires. Het woord "taft" komt uit de Perzische taal en betekent "gedraaid weefsel", wat verwijst naar de manier waarop het wordt geweven. 

Formele toga's

Traditioneel werd taft vooral gebruikt voor het naaien van alledaagse kleding (vooral in de 18e en 19e eeuw), maar ook voor baljurken, trouwjurken en korsetten. Daarom wordt taft beschouwd als een elegante en luxueuze stof, die meestal wordt gebruikt voor het naaien van bruilofts-, cocktail- en avondjurken. 

 

Bekijk dan zeker de ruime keuze aan taft die verkrijgbaar is in onze groothandel!

Avondkleding

We kunnen er ook oudejaarsavondoutfits en carnavalsjurken van naaien. Taft biedt een zeer breed scala aan mogelijkheden als het gaat om het kiezen van de kleur of afwerking. Hierdoor kun je originele kostuums en elementen maken die zijn geïnspireerd op een bepaald tijdperk.

Elegante kleding voor belangrijke gelegenheden

Je kunt ook naar taft grijpen als je van plan bent elegante blouses, rokken, kostuums of damespakken te naaien. Momenteel is het niet de meest populaire keuze, maar over enige tijd kan tafzijde weer in de gunst komen, omdat het in de jaren negentig en begin jaren 2000 erg populair was in deze rol. 

Zelfgemaakte accessoires

Het is niet de moeite waard om je alleen te beperken tot avondkleding. Taftmateriaal zal dankzij de vele voordelen ook goed werken als decoratie in uw huis. Het is nuttig in de interieurdecoratie, bijvoorbeeld voor het maken van gordijnen, en in het verleden werd het zelfs gebruikt als materiaal voor behang en wanddecoraties.

Taft – een stof met vele gezichten

Het belangrijkste voor de liefhebbers is dat taft prachtig glinstert in beweging. Afhankelijk van het licht dat op de stof valt, vooral als de schering en de inslag van taft in verschillende kleuren zijn, zal de stof in beide kleuren glinsteren. Hierdoor verandert het kledingstuk en lijkt elke vouw op de stof extra diepte te hebben, wat een uniek effect creëert - vooral wenselijk als we er onberispelijk uit willen zien. 

Je kunt taft krijgen met een duidelijkere structuur of textuur die onder je vingers voelbaar is. Gekreukte taft (ook bekend als gekreukte of golvende taft), reliëf of geborduurd zijn de meest populaire varianten. Het meest voorkomende patroon zijn bloemen, hoewel je onder de stoffen die te koop zijn ook taft vindt met een print of versierd met een burn-out. 

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...