Stijlvolle gebreide stoffen

Inspiratie uit de mode van de jaren zeventig en negentig van de vorige eeuw zorgde voor een levendige belangstelling voor gebreide kleding, vooral truien, met een zichtbare structuur en een opengewerkte weving. Gebreide stoffen zijn echter niet alleen aanwezig in onze kleding in de vorm van truien en vesten, maar ook jurken, t-shirts en vooral elastische, zachte en comfortabele kleding. 

 

Weet jij waar gebreide stoffen door worden gekenmerkt? In dit bericht leer je meer over hun specifieke kenmerken, zodat het veel gemakkelijker wordt om het juiste materiaal te kiezen voor het project waar je momenteel aan werkt! 

Stoffen en gebreide stoffen – wat is het verschil ?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn stoffen geweven materialen en gebreide stoffen worden gemaakt door te "breien". Wat stoffen en gebreide stoffen onderscheidt, is de manier waarop de afzonderlijke vezels worden geweven.

 

Gebreide stoffen zijn een plat textielproduct, gemaakt door rijen of kolommen met oogjes te maken. Het kleinste element van de gebreide stof is het oogje. Gebreide steken die horizontaal naast elkaar zijn gerangschikt, vormen een rij steken. Steken die verticaal boven elkaar zijn gerangschikt, vormen een kolom met steken. 

 

De gehele constructie moet voldoende flexibel en rekbaar zijn in alle richtingen. Het type gebreide stof hangt af van hoe lang de draad in één steek is en hoeveel rijen en kolommen er in het geheel zijn, waardoor de gebreide stoffen glad, opengewerkt, met een patroon, textuur of met een vezelpool kunnen zijn. De keuze van het juiste materiaal is natuurlijk afhankelijk van uw specifieke behoeften. 

Mode voor de jaren zeventig – vintage knitwear en meer

Inspiraties uit de mode van de jaren zeventig vervagen niet en het ziet ernaar uit dat het nog wel even bij ons zal blijven. Wat moet dat betekenen? Veelkleurig breigoed, natuurlijk! Niet alleen vintage truien met onregelmatige patronen blijven in de mode, maar ook hippie-geïnspireerde jurken, fietsbroeken, vloeiende rokken en cropped tops, en zelfs lingerie met hoge taille! 

 

Als je graag gek wordt met mode, zorg er dan voor dat je een gebreide stof met zilveren of gouden lurex aanschaft. Al enkele seizoenen zijn strakke, glanzende jurken en wijd uitlopende broeken van dit materiaal een hit! Rekbare jurken en rokken zijn een geweldige manier om je rondingen te accentueren op koudere dagen. Gebreide kleding past perfect bij je figuur, omdat ze de bewegingsvrijheid niet beperken en je ze voor elke gelegenheid kunt dragen.

 

Je kunt ook wedden op gebreide kleding van katoen en sweatshirts, maar ook op gebreide kleding van zijde, truien, pailletten en viscose, ideaal voor lichte T-shirts en jurken voor dagelijks gebruik. Je kunt ze gebruiken om comfortabele broeken, sweatshirts, T-shirts en zelfs jurken te naaien, geschikt om het hele jaar door te dragen.

Hoe zorg je op de juiste manier voor gebreide stoffen?

Gebreide stof vereist zorg in overeenstemming met de instructies van de fabrikant - we hebben echter niet altijd richtlijnen die ons vertellen op welke temperatuur we een bepaald materiaal moeten wassen of welke wasmiddelen we moeten gebruiken. Het is echter de moeite waard om je aan een paar eenvoudige regels te houden die ervoor zorgen dat de gebreide stof er lang geweldig uitziet. 

 

Allereerst moet u lichte van donkere kleding scheiden, zodat er geen onbedoelde vlekken ontstaan. Vergeet niet om de sweatstof die per meter is gekocht binnenstebuiten te keren - hierdoor blijft de oorspronkelijke kleur van de stof langer behouden. Even belangrijk is wassen op lage temperatuur, die het materiaal ook beschermt tegen beschadiging en kleurverlies.

Hoe kies je een goede breigoedwinkel?

Gebreide stoffen zijn niet gelijk aan gebreide stoffen – de materialen die op de markt verkrijgbaar zijn, zijn zo divers in termen van kwaliteit dat klanten zich vaak afvragen waar ze een bestelling moeten plaatsen voordat ze naar onze online winkel gaan. 

 

Hoe voorkom je een uitglijder bij het winkelen? 

 

Let allereerst op de transparantie van de groothandel. Als klanten geen vrije toegang hebben tot basisinformatie over een bepaald materiaal, zou dit een signaal moeten zijn dat de winkel iets probeert te verbergen. Misschien is een verzoek aan het personeel om dergelijke gegevens te delen voldoende. 

 

Vergeet niet dat een goede service het niveau van de groothandel bewijst, en dus de kwaliteit van de aangeboden stoffen en gebreide stoffen. Het klinkt misschien triviaal, maar deze twee zaken gaan vaak hand in hand. Dus als je alleen geïnteresseerd bent in hoogwaardige gebreide stof voor T-shirts, kijk dan hoe de communicatie van de winkel met klanten eruit ziet.

Maar of u nu elastische, linnen of geplooide gebreide stoffen nodig heeft, kies voor een online winkel die hoogwaardige en duurzame stoffen biedt in een ruime keuze aan patronen en kleuren - net als onze groothandel!

Verwante producten

Opmerkingen ()

Laden...